Navnet høres kanskje skandinavisk ut, men Jon Rahm-Rodriguez er spanjol. Forrige helg ble han beste amatør i U.S. Open, på en delt 23. plass.

Superduo

Denne helgen spiller Rahm sin første turnering som profesjonell. Og overgangen fra amatør til proff ser ikke ut til å legge noen begrensninger på spillet hans.

Jeg fryktet at jeg
kanskje kom til å
være nervøs

– Jeg fryktet at jeg kanskje kom til å være nervøs, men det har vært helt fantastisk å være her ute på banen, sier Rahm til pgatour.com.

Midtveis i Quicken Loans National har 21-åringen gode muligheter til å vinne sin første turnering som profesjonell på PGA-touren.

En imponerende åpningsrunde på 64 slag ble fulgt opp av en nesten like sterk andrerunde på 67. Dermed deler han ledelsen med spillepartneren sin, amerikanske Billy Hurley III, tre slag foran veteranen Vijay Singh.

Verdens beste amatør

– Det er en fantastisk følelse. Jeg føler at det er her jeg hører hjemme og jeg liker å spille her, sier Rahm til pgatour.com.

Før Rahm valgte å gjøre profesjonell av seg var han rangert som den beste amatøren i USA. Forrige ukes plassering i U.S. Open gjorde at han kvalifiserte seg for British Open, som spilles i midten av juli.

Overgangen fra amatørstatus til profesjonell har gjort at han mister denne retten. Med fortsatt godt spill i helgas turnering kan han likevel sikre seg spillerett i «The Open», som spilles på historiske Royal Troon 10. – 17. juli.

Verdens beste veteran

Tre slag bak lederduoen ligger 53 år gamle Vijay Singh. Skulle fijianeren greie å vinne turneringen blir han den eldste vinneren på PGA-touren noensinne.

Legendariske Sam Snead var 52 år da han vant Greater Greensboro Open (Wyndham Championship i dag) i 1965.

Vijay Singh kan slå Sam Sneads rekord og bli eldste vinner på PGA-touren (Foto: Getty Images)

Det ville vært fantastisk å vinne, men vi er bare halvveis

Det er åtte år siden sist Singh vant på PGA-touren.

– Det ville vært fantastisk å vinne, men vi er bare halvveis, så fokuset mitt er å spille bra også i neste runde; så får vi se hva som skjer, sier Singh til pgatour.com.

Leaderboard: 78 spillere (på par eller bedre) greide cut-en