Viktor Hovland henger med i seierskampen etter en runde på 69 slag (-2). 21-åringen ligger på delt 6. plass, bare to slag bak lederduoen Brandon Hagy (USA) og José de Jesús Rodríguez (MEX). Dermed slo han tilbake etter fredagens skuffende 73-runde.

– Forholdene var helt annerledes enn de var i går, med hardere og raskere greener. Jeg spilte tidlig på torsdag, og det var helt annerledes da enn på ettermiddagen på fredag. Det var nesten US Open-forhold på greenene i dag, så jeg forsøkte å ikke presse frem birdier, men fokuserte på å treffe midt på greenene, sier Hovland til Korn Ferry Tour på Twitter.

LES OGSÅ: Jakten på PGA Tour-kortet: Slik fungerer det

Frustrerende fredag

Hovland innrømmer at fredagen var frustrerende, etter den fantastiske åpningsrunden på torsdag, der han ledet etter runden på 64 slag.

– På fredag jeg gjorde en haug av bogeyer, selv om jeg egentlig ikke slo dårlige slag. Jeg gjorde feil køllevalg, og slo ballen dit man absolutt ikke skal slå den. Men jeg er i posisjon til i morgen.

Viktor Hovland slo tilbake etter en frustrerende fredag. (Foto: Getty Images)

– Tenker du på å vinne turneringen eller på å sikre PGA Tour-kortet?

– Det hadde vært fint å ende topp 6, og sikre PGA Tour-kortet. Men det hadde vært fint å komme inn på hull 18 og ha en mulighet til å vinne turneringen.

 

«Shot of the day»

På spørsmål om hvilket slag han var mest fornøyd med, slet Hovland med å komme opp med et godt svar. Han endte til slutt opp med slaget som ga han dagens siste birdie, og tok han tilbake til -7.

– Det var egentlig ikke noen slag som skilte seg ut, men wedgeslaget på hull 16 var ganske bra. Jeg gjorde birdie der, så det var godt på vei inn.

I det over tre minutter lange intervjuet, svarte Hovland på spørsmål om han begynner å bli sliten, etter en sesong som har bestått av collegespill, majorturneringer, overgang til profftilværelsen, og nå, kampen om å sikre PGA Tour-kortet.

– Heldigvis hadde jeg forrige uke fri, og noen uker fri før det igjen. Men det handler egentlig ikke om hvor lang ferie man tar, for en slik uke som dette er uansett slitsom. Men jeg kan ikke klage, det er folk her ute som har spilt 14 av de de 16 siste ukene.

Kampen om PGA Touren

Kristoffer Ventura, som allerede har sikret PGA Tour-kortet, leverte en runde på 73 slag, og ligger på delt 50. plass.

(saken fortsetter under bildet)

Kristoffer Ventura ligger på delt 50. plass før søndagens finalerunde. (Foto: Getty Images)

Feltet i Korn Ferry Tour Finals består av de 75 beste spillerne på årets poengliste på Korn Ferry Tour, og spillerne som avsluttet årets PGA Tour-sesong fra 126.- til 200.-plass på poenglisten FedEx Cup.

Her er det de 25 spillerne som har spilt inn flest poeng totalt ved slutten av de tre sluttspillsturneringene som får PGA Tour-kortet for neste år.

Leaderboard