Fredagens runde åpnet med en tap-in birdie og en drive på snaut 310 meter midt i fairway. Derfra skulle det bli slak oppoverbakke sett med norske øyne. Med 162 meter til flagget dumpet Hovland andreslaget i blomsterbeddet på det infamøse andrehullet. Han klarte ikke å gjøre up-and-down, og det hele endte i en meget sur bogey.

To par og en birdie fulgte på hull 3, 4, og 5, før det gikk i stå på den sjette greenen. Med 12 meter til flagget, duffet Hovland tredjeslaget, før han slo fjerdeslaget tre meter forbi pinnen. Putten for bogey snek seg forbi, og dobbel-bogeyen var et faktum.

Derfra seilte Hovland-skipet litt stødigere. Med tre birdier, åtte par og én bogey avsluttet han runden på -4 totalt. Det holder til nok en klart cut.

Ny bunnsolid dag på greenen

På tross av to litt seige dager har Hovland virkelig fått fart på putteren sin. I skrivende stund har han tatt hele 6.091 slag på feltet på green. Dessverre taper han nesten 3.5 slag rundt greenene, og 2.089 slag på «approach to green». 

59 slag og ny banerekord av Scottie Scheffler

Et prikkfritt scorekort med 12 birdier og seks par gjorde at 24-åringen fra Dallas brøt den magiske 60-grensa, og føk opp til en andreplass. Den tidligere banerekorden på TPC Boston var 61 slag. Jim Furyk har rekorden – han brukte 58 slag på sisterunden av Travelers Championship i 2016.

 

 

Det er kun registrert 11 runder på 50-tallet på PGA-touren tidligere.

Dustin Johnson -11 etter 11

Ja, du leste riktig. DJ startet dagen birdie, eagle, birdie, eagle, birdie, og var -7 etter fem hull. Minus syv etter fem hull. To birdier til på hull 7 og 8 fikk han til -9 ved runding. Backnine startet i samme tempo med to enkle birdier på 10 og 11, før Johnson skiftet gir. Svigersønnen til selveste Wayne Gretzky noterte seg for syv par på vei inn, og klarte ikke å hamle opp med banerekorden Scheffler satt noen timer før. Det smaker nok litt bittert, men for et show Johnson serverte fredag kveld. 

Dustin Johnson endte på 60 slag, -15 totalt, og leder turneringen to slag foran nevnte Scheffler og australske Cameron Davies.

 

 

Leaderboard

Dekningen av runde 3 kan du se på Eurosport 1 fra klokken 18:30 lørdag kveld. Rory McIlroy og Tiger Woods går i featured groups på GolfTV fra klokken 14:30. Viktor Hovland slår ut 15:50 sammen med Tyler Duncan.