Denne uka spiller tre nordmenn Prague Golf Challenge i Praha, Tsjekkia. Turneringen er en del av Challenge-touren.

Trang start

Jarand Ekeland Arnøy fikk en katastrofal åpning, og fant ikke ut hvor fairway var før på de siste ni hullene. Da løsnet det.

– Det var en runde som fort kunne endt høyt opp på 70-tallet, da jeg slo sideveis fra tee de første ni hullene. Jeg traff min første fairway på hull 10, sier han til Norsk Golf.

Det var en runde som fort kunne endt høyt opp på 70-tallet

Med bogey på åpningshullet og hull 8, så det dermed stygt ut for bergenseren. Men ved runding snudde det.

– Jeg klarte snu å det og avsluttet sterkt med fem under på de siste seks hullene.

Hull 13 var ingen ulykke for Arnøy; tvert imot. En eagle på par 5-hullet hjalp tydeligvis på selvtilliten. Birdier på de to neste hullene, samt hull 17, fulgte. 

LES MER: Arnøy: – Målet er å bli verdens beste golfspiller

Livets lyse side

– Alt jeg så på gikk venstre i starten i dag, før jeg shanket andreslaget på hull 10. Jeg så ikke så lyst på livet på det tidspunktet.

Arnøy beskriver seg som en «vinnerskalle», og sier han ikke er en type som gir opp, selv om motgangen kommer friskt imot.

– Det mentale er kanskje min største styrke. Jeg begynner å kjenne svingtendensene mine ganske bra nå, noe som gjør at jeg klarer å justere litt underveis, selv ute på banen.

Til tross for den strålende avslutningen gikk ferden – som alltid – rett til driving rangen ved endt runde. 

Jeg går alltid på rangen etterpå, men gjorde ikke noe mer enn vanlig

– Jeg går alltid på rangen etterpå, men gjorde ikke noe mer enn vanlig. Tjue minutter svingteknikk med jern og driver for å sjekke at alt stemmer.

– Vaaarmt

Christian Aronsen og Kristian Krogh Johannessen deltar også i turneringen.

Aronsen deler 32. plassen med Arnøy etter en runde på 69 slag. Det var Miklagard-golferen sånn passe fornøyd med.

– Spillet var bra. Jeg misset tre-fire putter jeg kanskje burde ha satt. Men jeg hadde også to-tre bra par-saver, sier Aronsen til Norsk Golf.

Aronsen skryter av Prague City Golf, en bane som ligger i den tsjekkiske hovedstaden.

– Det er en kul parkbane i bra stand, med store onduleringer på greenene. Det er ikke et vindpust, så det er vaaarmt; rett under tretti grader.

Prague Challenge

Krogh Johannessen ligger på 57. plass, ett slag dårligere enn sine norske kolleger. Det er foreløpig akkurat på riktig side av cut-grensa.

Fredag slår de norske ut mellom klokken 12:50 og 14:20, lokal tid.

Sør-afrikaneren Rourke van der Spuy leder an (-8) i det som er et sterkt startfelt med kjente navn som Johan Edfors (SWE) og Ricardo Santos (POR).

Leaderboard