Kristoffer Ventura (23) har forbedret seg med tre slag per runde, i Italian challenge. Fortsetter han tendensen inn i søndagens finalerunde, er det overveiende sannsynlig at norskmeksikaneren kan feire sin første profftriumf.

På en dag da landsmann Eirik Tage Johansen fikk det tøft mot slutten av runden, leverte Ventura dagens tredje beste runde.

Favoritthull

Og 23-åringen kunne ikke knapt fått en bedre start. For andre dag på rad kunne Ventura tegne to sirkler på 3-eren på hull 1; eagle.

LES OGSÅ: Krogh ble matforgiftet – Tage og Ventura kjemper i toppen

Birdier på 6, 7 og 9, gjorde at Ventura hadde tatt voldsomme sprang på resultatlista. Ytterligere to birdier, samt én bogey, gjorde at Ventura til slutt tikket av for en runde på 71 slag (seks under par), og 27 plasser opp på lista.

Dermed har Ventura gått fra 71, til 68, til 65 slag. Med Norsk Golfs enkle regnestykke betyr det en sisterunde på 62 slag. Ettersom Ventura er bare tre slag bak Emilia Cuartero Blanco (SPA), skal spanjakken spille godt for å holde nordmannen bak seg.

Eirik Tage Johansen falt fra 4. til 15. plass. (Foto: European Tour)

Tage henger med

Eirik Tage Johansen lå på en imponerende 4. plass etter to runder, men fikk det tøft på Is Molas Resort. Dobbel bogey på det 10. hullet, og en bogey på det 13. ødela det som ville vært en steady runde.

71-runden på par gjorde at Tage falt ned til delt 15. plass på resultatlista, men likevel ikke mer enn fire slag bak lederen.

Leaderboard Italian challenge