Det klarte hun takket være en andrerunde på en under par, som løftet henne fra 66.- til 32.-plass lørdag. Søndag fulgte hun opp med en runde på par. Det løftet henne ytterligere tre plasser oppover leaderboardet i Florida’s Natural Charity Classic.

Med en totalscore på to over par endte hun tolv slag bak vinneren Olivia Jordan-Higgins.

29.-plassen er Westrups beste resultat på Symetra Tour siden oktober 2015.

Dette var første gang at fem norske spillere stilte til start i en Symetra Tour-turnering. Team Norway-spillerne Tonje Daffinrud, Caroline Martens, Marita Engzelius og Marianne Skarpnord misset alle cuten.

Resultater

 

Før turneringen

Symetra Tour er «andredivisjon» i USA, og er blitt et stadig mer populært supplement for norske spillere som ikke får fylt opp turneringsprogrammet sitt på den stadig mer glisne europatour-kalenderen.

På startstreken står Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens, Caroline Westrup og Marita Engzelius. Kun de to sistnevnte spiller fast på Symetra Tour, mens Skarpnord, Daffinrud og Martens primært spiller på europatouren.

For Caroline Martens (Haga GK) sin del markerer turneringen et etterlengtet comeback fra ankelbruddet hun pådro seg i fjor. Dette blir Martens’ første offisielle turnering på nesten ti måneder. Martens har benyttet skadeperioden til å bygge videre på psykologiutdannelsen og fullført mentaltrenerutdannelsen:

– Jeg har gjort et grundig stykke arbeid i løpet av skadeperioden, og det føles helt fantastisk å skulle spille turnering igjen, sier Martens.

Tonje Daffinrud (Vestfold GK) vil forsøke å fortsette sin positive start på sesongen, hvor hun har slått hardt tilbake etter en skuffende 2016-sesong, da hun fornyet arbeidstillatelsen på europatouren med et nødskrik. I årets første europatour-turnering satte hun personlig bestenotering, og hun har også bitt godt fra seg på den australske touren. Hun har allerede spilt inn godt over halvparten så mye penger i år som hun gjorde i hele fjor. Dette blir Daffinruds første turnering på Symetra Tour.

– Jeg gleder meg til å spille min første Symetra Tour, selv om reisetidspunktet gjør at det bare blir en dag med forberedelser. Etter god utvikling i turneringene i Australia er jeg veldig gira på å spille i Florida, sier Daffinrud.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) er den høyest rankede norske spilleren med i turneringen. Hun kan se tilbake på en 31. plass i årets første europatour-turnering. Skarpnord har vært fast inventar på europatouren i over ti år, men forsøkte i høst å kvalifisere seg til LPGA-touren for andre gang i karrieren. Hun tok seg helt til finalen av kvalifiseringen, som dessverre endte i skuffelse. Dermed blir det en ny sesong i Europa på Skarpnord, men hun er også ventet å spille flere turneringer på Symetra Tour.

Etter to tunge sesonger på rad på Symetra Tour tar Marita Engzelius (Oslo GK) sikte på å finne tilbake til formen hun viste i 2014, da hun bare var noen tusenlapper unna å kvalifisere seg til LPGA-touren gjennom pengelisten. Engzelius tar fatt på sin tredje fulle sesong som Symetra Tour-spiller. Det er de ti beste spillerne sammenlagt ved sesongslutt som sikrer spill på LPGA Tour i 2018.

– Jeg har hatt en rygg som har plaget meg de siste to ukene, men gleder meg uansett til å komme i gang med sesongen, sier Engzelius.

En som også satser på å slå tilbake i år er Caroline Westrup (Bærum GK). Skuffende spill i 2016 resulterte i at hun mistet plassen på Team Norway i fjor høst, og Westrup uttalte kort tid etterpå at hun nå er blitt ekstra tent på å vise NGF at de har gjort en feil. Også Westrup har vært satt ut av spill i lengre tid etter et brudd i håndleddet.

Følg utviklingen i Florida’s Natural Charity Classic her.