De to Stavanger-golferne fortsetter å trykke på gasspedalen, og leder med henholdsvis tre og seks slag før siste runde. Både Marthe Wold og Aksel K. Olsen jager sine første NM-triumfer.

– Jeg forsøker ikke å tenke så mye på det, men det er ikke til å legge skjul på at det ville betydd veldig mye for meg å bli norgesmester!, sa Marthe Wold til Norsk Golf etter lørdagens 69-runde på Borre.

Det var den første runden i damenes felt på 60-tallet denne uken. Wold var imidlertid ikke alene om å komme seg under 70-tallet lørdag. Det samme gjorde Mariell Bruun (Larvik GK), som har satt inn støtet i forsøket på å forsvare fjorårstriumfen på Tyrifjord.

Jeg forsøker ikke å tenke så mye på det, men det er ikke til å legge skjul på at det ville betydd veldig mye for meg å bli norgesmester!

Marthe Wold

– Det ville vært sykt deilig.  Jeg føler litt på meg at jeg er her som regjerende mester og at jeg forsvarer tittelen, men så fort jeg er ute på banen glemmer jeg det. Hvis jeg fortsetter som i dag kan det bli veldig spennende i morgen. I dag var den første dagen hvor jeg følte at jeg endelig begynte å sette litt putter, forteller en fornøyd Bruun til Norsk Golf.

Søndag må hun ta igjen tre slag på Marthe Wold. Det blir ingen enkel oppgave, med tanke på hvor få feil Wold har gjort på Borre så langt. 

– Jeg har spilt litt kjedelig golf, og det er nok grunnen til at jeg leder. Jeg har holdt meg i spill hele tiden. I dag gjorde jeg ingen bogeys. Det var litt mer vind i dag, men det er jeg godt vant til fra hjemme i Stavanger. Det er bare en gøy utfordring, forklarer Wold.

Overlegne Olsen

I herreklassen ligger søndagens runde an til å bli en sjarmøretappe for Aksel K. Olsen. Han tar med seg en ledelse på hele fem slag over Askers Knud Andreas Krokeide, takket være en tredjerunde på tre under par. 

Krokeide ser ut til å være den eneste med mulighet til å utfordre Olsen om seieren. De fem spillerne som deler tredjeplassen ligger ni slag bak. Blant dem er regjerende norgesmester Viktor Hovland.

Aksel Olsen sier han følte på nervene for første gang denne uken da han stod på første tee lørdag morgen. En birdie på hull 1 senket imidlertid skuldrene umiddelbart. 

– Det var akkurat det jeg trengte. Jeg kommer nok til å føle mer på nervene i morgen, men jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har spilt med ledelse så langt, forteller Olsen til Norsk Golf.

Målet er å fortsette å gjøre birdier

Aksel K. Olsen

Han har ledet turneringen helt siden første runde, der han klinte til med åtte birdies. Etter tre runder har han gjort imponerende 17 birdies. 23-åringen sier planen for søndagens lederball er å fortsette fuglejakten. 

–  Jeg skal holde meg til strategien min. Jeg kan ikke begynne å spille passivt, bare fordi jeg har en luke på toppen. Man vet aldri hvordan spillerne bak gjør det. Målet er å fortsette å gjøre birdier, sier Olsen.

Han tilskriver gode jernslagene og klok banestrategi mye av æren for ledelsen før siste runde.

– Med så store og ondulerte greener er det veldig viktig å legge seg på riktig side av flagget. Jeg har vært veldig nøye med hvor jeg plasserer meg på greenene.

 

Topp-5 herrer

1. Aksel K. Olsen (-12)

2. Knud Andreas Krokeide (-7)

T3. Hennig Høgmoen (-3)

T3. Vetle Marøy

T3. Viktor Hovland

T3. Petter S. Møller

T3. Ole Martin Davanger

 

Topp-5 damer

1. Marthe Wold (-7)

2. Mariell Bruun (-2)

3. Renate H. Grimstad (E)

T4. Annette L. Lyche (+3)

T4. Camilla Vik (+3)

 

Leaderboard damer

Leaderboard herrer