Wold og Olsen ledet med henholdsvis tre og fem slag før siste runde. Søndag var de aldri i nærheten av å bli truet. Da dagen var omme var forspranget økt til suverene åtte og syv slag for Stavanger-golferne. 

Marthe Wold rundet av med tre under par og -8 sammenlagt, mens Olsen signerte for fire under og imponerende minus 16 totalt.

Dette var den første NM-triumfen for begge de to siddisene.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å holde meg rolig i dag. Jeg prøvde å si til meg selv at de andre kom til å spille veldig bra, slik at jeg ikke kunne slappe av. Dette er første gang jeg har ledet en turnering fra start til slutt. Det er sinnsykt kult å kunne kalle seg selv norgesmester, sa Olsen til Norsk Golf etter runden.

Vi har alltid hatt mange juniorer som har pushet hverandre til å bli bedre, et fantastisk trenerapparat og en klubb som er flinke til å støtte de som har lyst til å satse på golf.

Marthe Wold

En ordknapp men ekstatisk Marthe Wold måtte haste til dopingkontroll etter å ha signert scorekortet. Hun rakk å si dette til Norsk Golf før hun og Olsen løftet hver sin kongepokal:

– Dette er veldig gøy, spesielt med tanke på at vi er to fra Stavanger som vinner. Vi har alltid hatt mange juniorer som har pushet hverandre til å bli bedre, et fantastisk trenerapparat og en klubb som er flinke til å støtte de som har lyst til å satse på golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avslutningsrunden av NM på Borre ble en ren sjarmøretappe for Marthe Wold og klubbkompis Aksel K. Olsen. Her jubler Wold over at seieren er i boks. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Tordenvær utsatte avslutningen

Marthe Wold var stabiliteten selv de tre første rundene, men hadde en nervøs start med dobbelbogey på det hull 3 søndag. Heldigvis for Wold led hennes nærmeste utfordrer Mariell Bruun den samme skjebnen. Bruun kom forøvrig til Borre som regjerende mester denne uken.

Wold slo sterkt tilbake etter blemmen på hull tre, og fulgte opp med fem birdies på de neste ni hullene for å øke forspranget. Derfra så hun seg aldri tilbake.

– Dette er utrolig deilig. Jeg var nervøs på starten av runden, men det roet seg så fort jeg gjorde min første birdie, sier Wold. 

Aksel K. Olsen sa til Norsk Golf før runden at planen var å fortsette og spille klok golf, og lande jernslagene på riktig side av de store og ondulerte greenene. Den planen fulgte han etter punkt og prikke. 23-åringen rundet på tre under par, etter å ha gjort to birdies, en eagle etter å ha drivet green på et par 4-hull, og en bogey.

Olsen fulgte opp med det stabile spillet på back nine med fem par og en birdie, og ledet fortsatt med fem slag før hornet hjallet over hele Semb Hovedgård.

Dermed måtte de resterende spillerne ute på banen – inkludert de to lederballene, tilbake til klubbhuset og smøre seg med tålmodighet. Der ble de værende i nesten to og en halv time.

 Jeg var temmelig nervøs da jeg måtte ut på banen igjen tilbake til det jeg synes er banens tøffeste utslag

Aksel K. Olsen

Da spillet blåste i gang igjen 16.20 banket Olsens hjerte hardere enn noen gang tidligere denne uken.

– Jeg følte jeg hadde grei kontroll i hele dag, men jeg var temmelig nervøs da jeg måtte ut på banen igjen tilbake til det jeg synes er banens tøffeste utslag. Jeg hadde ikke slått en ball på over to timer, så jeg visste ikke om det skulle bli topp eller duff eller fairwaytreff. Det var veldig deilig å gå fra det hullet med par, konstaterer Olsen, som avsluttet med tre strake par etter pausen.

Han sier det er enda mer press å starte dagen med en stor luke, sammenlignet med en ledelse på ett eller to slag.

– Man føler man har mer å tape. Hvis man leder med ett slag er det forståelig hvis det ikke går veien.  Hadde jeg tapt i dag hadde det svidd ekstra!, sier Olsen.

I dameklassen ble det sølvmedalje til fjorårets juniornorgesmester, Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK). Mariell Bruun (Larvik GK) kapret den siste pallplassen.

I herreklassen gjorde Vetle Marøy det spennende tidlig på dagen med vanvittige ni under par etter 13 hull. Det dabbet imidlertid litt av i innspurten, og bergenseren måtte til slutt ta til takke med -6 for dagen og delt andreplass med Askers Knud Andreas Krokeide.

Wold og Olsen reiser om et par uker tilbake til USA for å ta fatt på nye semestere på college. Wold skal i gang med andre skoleår ved University of California Berkeley, mens Olsen tar fatt på sitt siste år ved University of South Florida.

– – –

Topp-5 damer

1. Marthe Wold (-8)

2. Renate Hjelle Grimstad (E)

3. Mariell Bruun (+1)

T4. Guro Kristin Rambjør (+4)

T4. Annette Lucia Lyche

T4. Camilla Vik

 

Topp-5 herrer

1. Aksel K. Olsen (-16)

T2. Vetle Marøy (-9)

T2. Knud Andreas Krokeide

4. Jarand Ekeland Arnøy (-8)

5. Viktor Hovland (-7)

Resultater damer

Resultater herrer