Utslagene hans hadde en gjennomsnittlig ballhastighet på 197 miles per time, vanvittige 317 kilometer i timen. Det er 6 mph mer enn Bryson DeChameaus (!) gjennomsnitt for sesongen.

Nienabers gjennomsnittslengde fra tee i løpet av de fire rundene var på utrolige 331 meter, og de lengste drivene hans henger i lufte i opptil ni sekunder.

Og i motsetning til Bryson DeChambeau som ser ut som han tar i bruk absolutt alt han har av krefter når han slår, har Nienaber tilsynelatende både ett og to gir ekstra han sjelden benytter seg av. 

De få gangene han gjør det, kan han slå over 400 yards (365 meter).

– Med de lengdene han har, har han et helt spesielt våpen. Om han lærer seg å bruke det på riktig måte, kan det bli virkelig skummelt, sier Joakim Mikkelsen, ekspertkommentator i Viasat, til Norsk Golf.

For en måned siden tok Nienaber karrierens første Challenge Tour-seier, og i helgen endte han på 14.-plass i sin første start på PGA-touren. Mikkelsen har allerede sett mye av Nienaber i europatour-sendingene til Viasat. Nå ser han frem til å kommentere sør-afrikanerens major-debut i U.S. Open, som starter torsdag.

– Han er en veldig spennende spiller. Han har en helt ekstrem svinghastighet, samtidig som det ser avslappet, rytmisk og vakkert ut. Han er definitivt en spiller det skal bli gøy å følge litt ekstra med på.

– Hvordan er det egentlig fysisk mulig å slå så langt samtidig som det ser så rolig og kontrollert ut?

– Han er jo rundt en 190 centimeter høy og får sånn sett en del gratis der. I tillegg har han den høyeste «hand-speed» (hastigheten på hendene i svingen) som Ping noen gang har målt med 28,5 mph, og sånt blir det jo hastighet av. Det er ikke ofte at høye spillere er så eksplosive, men her er det mye som klaffer.

Mikkelsen sier Nienaber også er god på å skape god vidde i baksvingen, slik at han får en stor svingbue. Det gir ham et perfekt utgangspunkt for å generere mye kraft.

– Dessuten bruker han bakken på en effektiv måte hvor han lader maksimalt med kraft ned i bakken i baksvingen, før han skyver fra med en voldsom «squat»-bevegelse i nedsvingen.

– Det er helt sjukt. Han kommer fort til å bli en yndling, smiler Mikkelsen.

Den lengden vil komme godt med i U.S. Open, der Torrey Pines måler 7134 meter, og driveren garantert vil bli en av de viktigste køllene i bagen.

I mellomtiden er det bare å nyte noen flere av utslagene hans. Det blir garantert ikke de siste du ser av ham de kommende dagene.

NB! Sør-afrika er virkelig i vinden om dagen. 22 år gamle Garrick Higgo vant Palmetto Championship i det som bare var hans andre start på PGA-touren. Higgo har i tillegg også rukket å vinne tre ganger i sine første 27 turneringer på europatouren og har klatret opp til 39.-plass på verdensrankingen.