Scotty Camerons Futura-puttere har vært populære helt siden de kom ut. Nå har Titleist utviklet varemerket videre med en utvidelse på syv nye puttere.

Scotty Cameron Futura

Alle Futura-putterne er lagd med to forskjellige typer materialer. Selve hodet er laget av rustfritt stål, mens trefflaten er lagd av lett aluminium for en myk følelse, men samtidig en solid tilbakemelding ved balltreffet. Kombinasjonen av materialene skal være med på å skape puttere med høy MOI (Moment of ntertia), som betyr en større feilmargin på dårlige treff.

Ingen av de nye putterne er av den tradisjonelle og enkle bladputter-varianten. Den minste varianten, Futura 5CB, har en bue bak, mens den spenstige Futura 6M er en videreutvikling av en tidligere Futura X modell.

Futura 6M

Futura 6M er også den eneste av årets puttere fra Scotty Cameron som kommer med mulighet for Dual-balance. Dual-balance putteren er 38 tommer, har et tyngre grep og køllehode, og et skaft som er tre tommer mer enn den lengste standardlengden. Selv om putteren er tre tommer lengre, holder man den som en vanlig putter. På den måten virker den ekstra lengden som en motvekt i svingen, for økt stabilitet.

Den siste varianten er Futura 7M, som kan minne om Odysseys nummer 7s karakteristiske «djevelhorn».

Scotty Cameron 7M

 

Scotty Cameron Select Newport 3

I tillegg til Futura-familien har Titleist sluppet Scotty Cameron Select Newport 3. Putteren er tåre-formet med en liten bue. Skaftet går ned i hælen av putteren, noe som gjør at den er ganske tåbalansert. Det skal føre til et bueformet svingspor. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Newport 3

Putteren er laget av rustfritt stål og med en trefflate i aluminium, noe som skal gi bedre følelse og tilbakemelding i balltreffet. Det har også blitt mer og mer vanlig å forsøke og spre vekten mest mulig i puttere nå; ut mot hælen og tåen. Dette er også tilfelle i Newport 3. Det betyr at du ikke mister mye lengde ved dårlige treff, og putteren skal bli mer stabil.

Årets Scotty Cameron-puttere vil være tilgjengelig i butikkene fra 17. mars. Veiledende pris for Futuraputterne og Select Newport 3 vil være 3995 kroner.