XR 16/XR Pro 16 fairwaywood

X Hot. X2 Hot. XR. Callaway har hatt en veldig fin flyt med fairwaywoods i tre sesonger. De har lengde, de føles herlig når du treffer godt og de er tilgivende. Legg til at nordmenn elsker Callaway, og du har en garantert storselger. 

Årets XR heter XR 16. Vi føler ikke for å gi ekstrapoeng for fantasifullt navnevalg, men egentlig er det greit at noen holder enkelt. Callaway hevder de har gjort fairwaywoodene lettere å slå. De skal ha høyere køllehastighet grunnet forbedret aerodynamikk, og dermed tilsvarende bedre ballhastighet. Med andre ord – alt er bedre enn før, i følge Callaway.

Vi har lært at vi skal ta alt med minst et par klyper salt. Det er mye markedsføringsprat her, men med tanke på den nevnte trioen av suksesskøller må vi være forberedet på at noe av det er sant.

Callaway XR 16 fairwaywood kommer i #3+, 3, 4, 5, 7, 9 og 11. Altså glimrende utvalg, og det skal Callaway ha skryt for. Veiledende pris er 2299,-.

Det lanseres også en Pro-versjon. Historien har fortalt oss at disse selger mye dårligere enn standardversjonen, selv til de beste spillerne. XR 16 PRO får du i 14, 16 og 18 grader. Veiledende pris er 2599,-.

XR 16/XR Pro 16 driver

Den største køllen må sikkert se seg slått av fairwaywooden på salgsstatistikken, men kommer nok til å skape litt bølger i markedet. Sammen med flyprodusenten Boeing har Callaway laget en driver med ekstreme aerodynamiske egenskaper. Ikke bare skal det fungere teknisk, det får også driveren til å se helt rå ut. Vi har sett den i virkeligheten, og den er stiligere enn på bildene.

Men det er jo prestasjoner det er snakk om. Du får all mulig hjelp av Callaway, som har puttet inn alt de har av teknologi. Lettere og tynnere på de rette stedene, raskere kølle- og ballhastighet. Du har hørt alt det før, men vi stopper opp ved at veldig interessant punkt. Callaway har valgt Fujikura Speeder Evolution 565 og Evolution II TS 665 som standardskaft. Spennende i seg selv, men et oppgraderingssystem uten kostnad lover enda bedre.

XR 16 standard (venstre) og XR Pro 16.

Callaway XR 16 i standardversjon er en tilgivende driver, som med det rette skaftet kan passe absolutt alle. Veiledende pris er 3499,-. 9, 10.5 og 13.5HT er valgene du har i loft.

Callaway XR Pro 16 kommer i 9 og 10.5 grader. Målgruppen er bedre spillere, men det gjenstår å se om ikke selv disse vil velge standard XR 16. Veiledende pris er 4299,-.