Med Fly-Z fikk Cobra et fint år i 2015. De bygger videre på dette i 2016, men viser også fram litt ny teknologi.

F6/F6+ driver

Alle golfere på normalt nivå skal først og fremst se nærmere på F6. Du får Cobras glimrende justeringssystem, og mulighet til å flytte vekten fram eller bak. Dette vil endre køllens egenskaper, men F6 skal uansett hva du gjør være en meget tilgivende driver. Hvis du vil ha et enda lettere hode kan du kutte 3-grams vekten. 3 gram kan virke lite, men i driverteknologi betyr det mye.

Herredriveren kommer i sort, hvit og blå. Oransje er etter hvert tilgjengelig gjennom spesialbestilling. Loft på køllen er 9 til 12 grader, med tre innstillinger for draw.

Damenes F6 får dere i rosa/sølv og sølv/blå. Loft er 10 til 13 grader, og køllens egenskaper er tilpasset damers lavere svinghastighet. Det betyr mer høyde på ballbanen og lavere vekt på skaft og hode for å gi dere mer hastighet.

Veiledende pris på F6 er 3495,-.

F6+ er den store nyheten for Cobra. I dag må produsentene ha en driver med svært presist justerbare vekter for å henge med. En karbonskinne i sålen gjør at en vekt på 18 gram kan justeres for å gi en rekke forskjellige egenskaper. Vi sa at 3 gram er mye. Det betyr at 18 gram er enormt mye, og vi forventer stor variasjon i resultatet avhengig av vektens posisjon.

Mange justeringsmuligheter kan virke litt skremmende. Allikevel er F6+ en driver selv den gjennomsnittlige golferen skal beherske. Loft fra 9 til 12 grader som i standard F6, og fargene er de samme. Den ekstra teknologien koster, og veiledende pris ligger på 3995,-.

Det kommer også en F6+ Pro driver. Her er loft 7 til 10 grader, med tre innstillinger for fade. Hodestørrelsen i alle tre versjoner er den samme med 460cc, men vi tror Pro kommer til å bli litt mer krevende å beherske. F6+ og F6+ Pro kommer kun i herremodell.

F6 fairwaywood

Det er fremdeles spennende tider for golfere som setter pris på en god fairwaywood. F6 har samme vektjustering som driveren, altså en posisjon i front og en bak. Vektene veier henholdsvis 3 og 20 gram, så du har litt å jobbe med. Vi har sett køllene men ikke slått med dem. Hodefasongen er meget fin ved adressering, og vi tror dette blir en fairwaywood som er lett å få god ballkontakt med også fra gresset.

F6 kommer i #3-4, 5-6 og 7-8, alle med åtte forskjellige innstillinger. Tilgjengelige farger er blå og sort. I mars kan det dukke opp en grå versjon. Veiledende pris er 2295,-.

Damenes F6 fairwaywood er tilgjengelig i rosa/sølv og sølv/blå. Loft og køllens egenskaper er også her tilpasset deres sving. Veiledende pris er 2295,-.

F6 hybrid

Det først man legger merke til ved hybriden er at den kun kommer i sort til herrer. Det må sies å være et uvanlig valg for Cobra. Samtidig er hybriden den vanskeligste køllen å gjøre noe med når det gjelder farger og grafikk. Her lar Cobra F6 hybriden snakke for seg selv.

Tyngdepunktet er plassert lavt og langt bak. Da får du den litt høye og myke ballbanen du ønsker fra en hybrid. De tre versjonene er #2-3, 3-4 og 4-5. Alle har justerbar loft. Veiledende pris er 1995,-.

F6 hybrid for damer kommer i rosa/sølv og sølv/blå, med samme tilpasning som i de andre køllene i serien. Veiledende pris er 1995,-.

F6 jern

I F6 jernsett handler det om variasjon i egenskaper.

Lange jern (3-5) har hule hoder for den ekstra eksplosive lengden, og supre tilgivende egenskaper på feiltreff.

Mid-jern (6-7) har halvt hult hode. Her prøver Cobra å gi deg det beste av to verdener, og det kan være de vanskeligste køllene å få til for dem.

Korte jern (8-PW) er vanlige jern, med fokus på kontroll.

Vi har store forventninger til wedgene (GW-SW). De ser ut som og er konstruert mer som tradisjonelle wedger. Dette er svært uvanlig i jernproduksjon, der du så godt som alltid får en wedge som er laget akkurat lik jernkøllene. I F6 kan du få en gap wedge som gir en glimrende overgang til sand og lob wedge. Den gir også muligheten til mer allsidighet, slik du kjenner igjen fra en normal wedge. Vi liker konseptet, som vi kanskje får se fra andre produsenter i år.

F6 jern skal være lettspilte, og frir til en bred målgruppe. Veiledende pris med stålskaft og seks køller er 5995,-.

For damene er det grafittskaft som gjelder, og veiledende pris for køllen i sølv med blå/rosa er derfor 6995,-. Konfigurasjonen er litt annerledes, da damene får 6-SW.

Alle køllene i Cobra F6 serien er tilgjengelig fra 15.januar.