One Length er et konsept som bygger på at alle jernkøller i baggen skal være like lange, alle har lengden til et syverjern, da dette ofte er favorittjernet.

Hele tanken med One Length er at man skal ha en og samme sving og oppstilling med alle jernkøllene. Det blir mindre å tenke på, og når du repeterer samme bevegelse gang etter gang, blir du jevnere, og balltreffet ditt blir bedre. Dette er jo egentlig helt logisk og allerede nå begynner flere og flere å sette spørsmålstegn med hvorfor vi egentlig spiller med ulike lengder på jernkøller, når det egentlig bare gjør det vanskeligere. Derfor produserer nå Cobra sine One length i hele 3 ulike modeller.

F9 Speedback for golfere flest. En lettspilt modell med ekstrem lengde, passer for golfere med handicap 8-25 

Forged Tec Black for den litt bedre golferen. Mindre hode, masse følelse og kontroll. Passer for handicap 0-15 

F-MAX for dem som ikke svinker så raskt eller hardt på ballen, og vil ha en lettspilt modell. Passer for handicap 20 og oppover. 

Fire fordeler med One Length 

Da Cobra og Bryson DeChambeau begynte å utvikle One Length sammen i 2016, var det ingen tvil om at det skulle bli lettere å spille med de lange jernene når de fikk et kortere skaft. Etter å ha jobber med One Length i fire år nå, har man oppdaget enda fler fordeler. Hvilken av disse fordelene ville hjulpet deg mest? 

1. Lettere lange jernslag og jevnere resultat. Teorien om at lange jernslag skulle bli lettere med kortere skaft, viste seg å stemme. Nå det ikke så enkelt at man bare kan korte ned eksisterende skaft. Vekten og loften i køllehodet må justeres for at det skal bli en bra lengdeforskjell mellom køllene i jernsettet, men når det er på plass, kommer du til å merke at du får bedre presisjon med de lange jernkøllene. Det kan være med på å senke scoren din. 

2. Bedre presisjon med de korte jernene. Kanskje litt uventet, men de fleste som har brukt OneLength, sier at de får bedre presisjon med de korte jernene. Forklaringen er at med lengre skaft på de korte jernene får man høyere ballbane og dermed brattere landingsvinkel. Det gjør igjen at ballen ruller kortere, og man blir mer sikker på sin lengde med de kortere jernene. Flere muligheter for birdieputter helt enkelt. 

3. Høye personer liker lengre wedger. Tilbakemeldinger fra kølletilpassere er at de opplever at flere høye golfere trives med lengre skaft på wedgene. Det blir en bedre oppstilling med det korte spillet, og det fører til et løft i det korte spillet. Ikke minst gjelder det chipping når man kan bruke én og samme bevegelse og oppstilling uansett om man står med åtterjern eller wedge. 

4. Mer effektiv trening. Bryson sin trener Mike Schy er ikke i tvil om at en viktig faktor ved bruk at One Length er mer effektiv trening. Med tanke på at oppstilling og sving er den samme for alle jernkøllene, har det heller ikke noe å si om du trener med 5- , 7- , eller 9-jern. Så til fordel for å stå å trene med alle jernkøllene kan Bryson – eller du – trene med to-tre av jernene, og på den måten få bedre tid til å trene med de andre køllene du har i bagen. Treningen er mer effektiv, og for Bryson har One Length gjort at han har blitt bedre på alle deler av spillet. 

Vil du være med i One Length Challenge? 

Cobra vil bevise at One Length er så bra for alle ulike golfere som de tror, og derfor starter de One Length Challange. Ti golfere i Norden skal få låne et komplett golfset fra Cobra i 2019-sesongen, hvor jernene selvfølgelig er One Length. Målet er å se om man går ned i handikap raskene enn gjennomsnittsgolferen. 

Cobra søker: 

  • Ivrige golfere som spiller minst 20 runder i året
  • Golfere med handikap et sted mellom 4-30. 
  • Golfere som er villige til å gjemme bort sitt nåværende golfset for sesongen for å kun spille med Cobra One Length i 2019. 

Cobra tilbyr:

  • Du får låne et komplett golfset fra Cobra – Fra F9 driver til Jern og wedger – gjennom hele 2019 sesongen. 
  • Køllene testes og tilpasses hos din lokale Cobra-forhandler. 
  • Alle køllene er utstyrt med Cobra Connect som enkelt samler inn informasjon og statistikk om golfspillet ditt og enkelt kan se hvordan du utvikler deg. 
  • Den spilleren av de ti som blir valgt ut til å være med i One Length Challenge som har gått mest ned i handikap frem til 1. august, får beholde hele settet han eller henne har lånt.  

Søk nå

Vil du være med i One Length Challange, er det bare å gå inn og levere søknaden nå! Cobra kommer til å velge ut de som får være med 22. april, slik at de har køllene testet og klare til sesongstart. Søk HER – alt som kreves, er at du elsker golf og spiller minst 20 runder i året.