Disse har vårt testpanel slått både innendørs og ute. Vi har samlet inn store mengder data og oppsummert testernes egne inntrykk. Resultatene finner du når du scroller deg nedover på denne siden. Her begynner forholdet til din neste driver.

(NB! Scroll til bunnen av artikkelen for å lese vår test av køllene)

Veldig forenklet trenger spillere med lavere svinghastighet en driver med høyere loft og som gjerne er konstruert for å gi høyere utgangsvinkel. Det hjelper til med å oppnå en effektiv ballflukt som gir maksimal uttelling på lengde. Og omvendt for dem med høyere svinghastighet.

HOLDER DET Å LESE DENNE TESTEN, ELLER BØR JEG TESTE SELV? 

Vi anbefaler alltid å teste før du kjøper. Den største grunnen til det er at vi alle er ulike og tester du selv, slipper du å gjøre en dårlig investering. Da er mulighetene til å skreddersy noe som passer til nettoppdeg og din unike sving, bedre i dag enn det noen gang har vært. Bruk vår guide som en verdifull veiledning. Vi vet at du antagelig har begrenset med tid til å teste køller. Vi vet også at det er et begrenset antall proshopper som har et like bredt sortiment som vi har, når vi tester. Å slå gjennom alt tar veldig lang tid, så la våre resultater og bedømmelser knuffe deg i riktig retning. Velg ut dine favoritter og test dem mot hverandre. Da får du sett hva som funker for deg og din sving.

SLIK LESER DU TESTEN

På hver kølle oppsummerer vi kort den mest interessante, nye teknologien som ligger bak. Deretter får du testredaksjonens samlede oppsummering om køllen. Dette er basert på innsikt fra testpanelet samt TrackMan-data vi har analysert. Til slutt kommer “Til Hvem?”. Dette er en veiledning om hvilke spillere driveren kommer til å passe best til. Også her spiller TrackMan-data en stor rolle.

ÅRETS PANEL

Ryggraden i vår drivertest er panelet vårt. Vi bruker ikke en svingrobot, men lar ekte golfere teste køllene. Det mener vi er det mest interessante for deg. Å vite hvordan køllene føles i hendene på vanlige golfere. Til årets test satte vi sammen et panel bestående av spillere med varierende handicap, svinghastighet og type sving. Panelet besto av 11 deltagere med et handicapspenn fra 0 til 23. Panelets svinghastighet varierte fra 76–117 mph, med en carrylengde på 145 til 260 meter. I panelet finner du en god blanding av utstyrseksperter med flere års erfaring på gjennomføring av tester, PGAtrenere med over 40 års samlet erfaring og et par ivrige, “vanlige” amatørgolfere. På denne måten har vi et panel som kan levere et nyansert bilde av det som finnes på markedet, og hjelpe deg på vei før du kjøper deg ny driver. 

HVORDAN VURDERTE VI? 

Deltagerne i testen har fokusert mest på følgende kriterier:

TILGIVENHET: Opplever du at køllen er lett å slå med? Får du en konsekvent bra ballflukt? Hvor mye blir dine dårlige treff straffet?

FØLELSE I TREFFET: Hvordan opplever du lyden? Hvordan føles balltreffet i hendene?

UTSEENDE: Hva synes du om utseendet – farge, form og design? Fokuser mest på hvordan den oppleves ved adressering, men også hvordan den ser ut under.

LENGDE: Her er det kun TrackMan-tall som ligger til grunn.

 

Drivervalget – et spørsmål om hastighet

(Artikkelen fortsetter under)

I guiden nederst i denne artikkelen vil du se at vi skriver en del om hvilke svinghastigheter en driver passer best for. Svinghastighet er bare en av flere faktorer som spiller inn på hvilken driver du bør ha, men den spiller en stor rolle.

Veldig forenklet trenger spillere med lavere svinghastighet en driver med høyere loft og som gjerne er konstruert for å gi høyere utgangsvinkel. Det hjelper til med å oppnå en effektiv ballflukt som gir maksimal uttelling på lengde. Og omvendt for dem med høyere svinghastighet. Det er tydelige forskjeller på driverne vi har testet, og den største grunnen til dette er konstruksjonen og hvordan de har plassert tyngdepunktet i køllehodet.

HVILKEN SVINGHASTIGHET HAR JEG?

Vi bor i Norge, men i golf brukes nesten utelukkende miles per hour (mph) for å si noe om svinghastigheten. Vet du ikke hva din hastighet er, kan du finne ut det når du tester nye køller. Men for å gi deg en veiledning allerede nå, kan denne tabellen gi deg en røff oversikt basert på hvor langt du vanligvis slår en drive.

SVINGHASTIGHET & CARRY

Svinghastighet Lengde (carry)

Under 70 mph – Opptil 130 meter

80 mph –  145–164 meter

90 mph – 173–195 meter

100 mph – 202–224 meter

110 mph –  229–254 meter

120 mph – 255–282 meter

Tallene over kommer fra TrackMan. At det skiller opptil 27 meter i noen av intervallene, kommer av at spillere med samme svinghastighet kan ha veldig ulik lengde. Slaglengde avhenger av alt fra ballens kvalitet til hvordan du treffer ballen. Om du for eksempel har en svinghastighet på 80 mph med driveren, men bare får ut rundt 145 meter, kan bedre teknikk eller en bedre tilpasset driver gjøre underverker.

– – –

DRIVERGUIDEN 2020