Triton lanseres i April med et begrenset opplag, men er tilgjengelig for forhåndstesting under helgens demodager på Fornebu Indoor Golf Center i Akershus.

– På mine seks år i Wilson har jeg aldri fått så mange spørsmål om en driver som denne. Det er virkelig et spennende produkt, sier Jarle Liland i Wilson Golf  til Norsk Golf.

Wilson Staff Triton-driveren er resultatet av Golf Channels realitykonkurranse Driver vs. Driver, der helt vanlige folk fikk muligheten til å designe Wilsons neste driver.

De siste årene har det blitt stadig flere justeringsmuligheter på drivere. Slik har utstyrsprodusentene klart å tyne ut ekstra lengde og tilgivenhet, år etter år, til tross for restriksjoner på «trampolineeffekten», som reguleres av golfens styringsmakter. 

Med sitt nye driver-design tar Eric Sillies og Wilson Staff justeringsmulighetene til et nytt nivå. I tillegg til en justerbar hosel (festet mellom køllehodet og skaftet journ. anm) og flyttbare vekter, har du for første gang også mulighet til å bytte ut hele undersiden av køllehodet. 

Den 460cc store Wilson Triton-driveren kommer med en titaniumsplate på 22 gram i sålen. Den kan imidlertid enkelt byttes ut med med en annen såleplate i karbon, som er 16 gram lettere.

Wilson sier at de fleste spillere vil ha mest utbytte av titaniumsplaten, ettersom den gjør tyngdepunktet i køllehodet lavere. Dette bidrar til høyere ballbane og mindre backspin. Bruker man karbonplaten, blir tyngdepunktet litt høyere. Det produserer en lavere og mer penetrerende ballbane.

Køllen leveres med fem vekter totalt, en på tolv gram, to på seks gram og to på to gram. De kan plasseres i tre porter, noe som gir 18 ulike kombinasjonsmuligheter for å manipulere ballbanen.

Også på oversiden av køllehodet – kronen – har Eric Sillies tenkt utenfor boksen. En stor, grå firkant står i skarp kontrast til det sorte køllehodet. Det grå feltet fungerer både som et hjelpemiddel når du sikter, og det skal gi deg bedre tilbakemelding på svingsporet ditt i selve balltreffet.

Driveren leveres med Aldila Rogue Tour Silver 125 MSI som standardskaft, men golfere kan velge mellom ti ulike skaft fra Aldila, Matrix og Project X uten ekstra kostnad.