Lasse Kjus har produsert golfantrekk siden år 2000, og sommerens hovedfarger til damer er Saga green og lyse naturfarger. Det absolutt viktigste must-have plagget damer kan ha i baggen i år, er ifølge Kjus, ikke helt uventet, en deilig vest.

Noen av Kjus sine basisplagg er med videre fra i fjor. Sanna Polo S/S classic fås nå også i fargen Saga Green, en ny trendfarge som matcher jordfarger perfekt. Den er i 50/50 bomull og polyester, og absorberer fuktighet godt. Skjørtet Susi Skort fås i fargene hvit og blå, og kommer i et behagelig stretchstoff med en tynn shorts under. For de som heller foretrekker bukser, kan nyheten Ice Light 7/8 Treggings være interessant. Plagget har samme passform som klassikeren Ikala, men Ice Light er tynnere, har raskere tørketid og en 4-veis-stretch som gir deilig komfort.

I 2021 har Kjus to typer vester til damer. Retention vest er laget i innovative stretchmaterialer, og kommer i fargekombinasjonen Saga Green og hvit. Den puster godt, og har vindstopper i front som holder spilleren varm gjennom runden. Bellevista kommer i ensfarget Saga Green, og er en eksklusiv vest i dun og thermo-core med smal passform. En vest er generelt genial ettersom den ikke gir noen begrensninger i svingen, og akkurat modellen Bellavista syns vi passer like fint å bruke på fritiden som på banen.

Sporty fra Peak Performance

Skimerket Peak Performance ble startet opp av tre kamerater i Åre i Sverige i 1986, og fra tidlig 2000-tallet satset de også på golf. Tøy fra Peak, uansett kategori, har alltid hatt et sporty uttrykk. Det gjelder også golfkolleksjonen for damer i 2021, som i år er inspirert av fjellnatur. Stikkord for hva som venter: Kontrastfarger, dristige mønster og blockings i både Velox og Turf-kolleksjonene.

Peak Performance vil at damegolf skal føles sterk, feminin og klassisk. Fargene i vårens damekolleksjon består for en stor del av gråe nyanser inspirert av stein og omgivelser vi finner i fjellet. De vil at golferen skal smelte inn i landskapet, samtidig som eksempelvis oransje detaljer benyttes flittig for å skape et fresht uttrykk som virkelig popper.

Kul retro fra J. Lindeberg

Damekolleksjonen til Lindeberg er sofistikert, men samtidig dristig med sin kjente retrotvist og livlige fargeskala. De holder seg til DNA-et sitt og satser på den motebevisste golferen. Våren 2021 lanserer J. Lindeberg sin letteste golfkolleksjon noensinne, og dette gjennomsyrer både materialvalg og utseende. De har kategorisert hovedtemaet i tre undertemaer: Featherlight ™, Active Mesh ™ og Gradient Tech ™.

Featherlight ™: Her brukes skyprint-grafikk for å symbolisere letthet og luft. Mina golfjakke er laget av et mykt, ultralett stoff og har et print med skyer, og i ryggen har den et nettbånd for ekstra ventilasjon. Samme sky-mønster fins i Adina-skjørtet, og printet er en av J. Lindebergs signaturstiler 2021-sesongen.

Active Mesh ™-linjen har en ny type sømdetaljer integrert i stoffene som øker luftstrømmen og har en kjølende effekt. De raffinerte detaljene er ikke bare praktiske; her sees også dristige designelementer som ellers bare er å finne i J. Lindebergs motekolleksjon. Nøkkelplagg er Essi mesh golftopp kombinert med Marcy golfskjørt eller bikershortsen Nemi golf short. I Gradient Tech ™-linjen brukes det en helt ny lettvekts-teknologi der eksempelvis poloer er lette og luftige nederst og får stadig tettere veving oppover, slik at plagget føles fjærlett og pusteevnen optimaliseres.