Snedeker er en rolig og sindig mann. Han spiller raskt, og gjør ikke mye for å framheve seg selv hverken på eller utenfor banen. Da er det passende at han hadde en Odyssey White Hot putter i mange år. Den måtte dessverre byttes ut i fjor. Driveren er fremdeles av god, gammel årgang.

TaylorMade Burner Superfast ble lansert i februar 2010, før den hvite perioden. Snedeker har som forventet ikke standardskaftet, noe som forklarer hvorfor driveren fremdeles holder mål.

Skandinavisk nøkternhet

Helgens vinner er ikke alene om å beholde noen gamle køller i bagen. Henrik Stenson er kongen av utgåtte modeller. Hans verdensberømte #3 fairwaywood er en Callaway Diablo Octane Tour. Den ble lansert i en periode der Callaway ikke helt klarte å finne seg selv. De vanlige køllene ble ikke det helt store, men tourversjonene er meget bra. Du kan sikkert finne noen rimelige på eBay. Stenson er kanskje mest kjent for skaftet i denne køllen – et Grafalloy Blue.

Henrik Stenson treerwood

Svensken holder også fast ved første generasjon Callaway Legacy Black jern som ble offisielt lansert i Europa. Ganske pene jern i kategorien game improvement. Mange amatører har nok svingt med dem og tenkt at de heller ville ha noen mindre hoder.

En annen skandinav holder også fast ved det pålitelige. Thomas Björn spiller fremdeles med en Callaway Big Bertha Heavenwood hybrid. Vi må helt tilbake til 2005 for å kunne kalle denne en nyhet. I 2014 spilte Björn også fremdeles med Callaway Razr Hawk driver fra 2011, men ser nå ut til å ha en Callaway V Series i bagen.

Udødelige puttere

To spillere ble kjent for sine jordnære putterkjøp. Begge med positivt utfall, for den ene av den ekstreme typen. Jerry Kellys Cleveland Classic #3 til $69 ble avgjørende da han vant $1.1 millioner like etter. Det blir ingenting mot Jim Furyks kjøp av en Yes! Sophia.

I 2010 deltok Furyk i FedEx Cup sluttspillet. Turneringen Deutsche Bank gikk helt greit, men mageputteren fungerte tydeligvis ikke bra nok. Etter tre runder spurte han arrangøren om det var en golfbutikk i nærheten. Furyk fikk et tips og endte opp med å kjøpe en lett brukt Yes! Sophia for $39. Den kostet egentlig $69, men butikken sa med glimt i øyet at alle Ryder Cup spillere fikk rabatt hos dem. Den korte versjonen av den videre historien er at Furyk ved hjelp av denne brukte putteren vant $11.35 millioner og hele sluttspillet.

Jim Furyk putter

Gode resultater – gamle køller

Lee Westwood – Ping i15 #3 fairwaywood (Thailand Golf Championship, desember 2014).

Ben Martin – Titleist 910D3 (Shriners Hospital for Children Open, desember 2014).

Bae Sang-Moon – Callaway Diablo Octane #3 fairwaywood (Frys.com Open, oktober 2014).

Jamie Donaldson – Ping i15 jern (Czech Masters, august 2014).

Tim Clark – Callaway Big Bertha Steelhead Plus #5 fairwaywood (RBX Canadian Open, juli 2014).

Graeme McDowell – Cleveland Launcher #3 og Nike VR Pro LE #5 fairwaywoods (French Open, juli 2014).

Kevin Streelman – Ping G20 driver (Travelers Championship, juni 2014).

Adam Scott – Titleist 910Fd #3 fairwaywood (Crowne Plaza Invitational, mai 2014).