Å kalle Garmin for kongen av GPS er ingen overdrivelse. De har en unik status, spesielt når det kommer til golfklokker. Nye S20 ser ut til å styrke posisjonen deres.

Med S20 får du alle funksjonene du forventer – avstand til green, greenvisning og avstand til hinder. 40.000 baner er forhåndslagret, og klokken kan motta varsel om meldinger og annet fra mobilen. Sammen med den nye formen er dette allerede en bra pakke, men de store nyhetene heter AutoShot og TruSwing.

AutoShot registrerer svingen din automatisk. Runden din med lengde på hvert enkelt slag blir lagret underveis, og til slutt overført til Garmin Connect via mobil. 

Veiledende pris for S20 er 2399,-.

Svinganalyse

TruSwing er Garmins første forsøk på virkelig dyp svinganalyse. S6 har sin fine treningsfunksjon, men denne sensoren er langt mer avansert. Siden den festes på skaftet får du detaljerte opplysninger om køllehodet og skaftets oppførsel gjennom hele svingen. 

Som vanlig brukes en app sammen med sensoren, men Garmin har sin egen vri på dette. Du kan også bruke golfklokkene S4, S5, S6 og S20 samt de håndholdte G7 og G8 til å lese av informasjon fra sensoren. Sving – les av klokken på håndleddet. Det virker mye lettere enn å rote med mobil hele tiden. TruSwing sensor sammen med S6 gir deg også mulighet til å få svært detaljert informasjon om håndleddenes bevegelser.

En svingsensor er ingen stor nyhet alene, men vi liker veldig godt Garmins løsning med avlesning i kombinasjon med eksisterende produkter. Eiere av S-serien vil få en følelse av at varen de har kjøpt utvikles videre.

Veiledende pris for TruSwing er 1549,-. Det kommer også en pakke med TruSwing+S6 GPS klokke med veiledende pris 5099,-.

Garmin lanserer også lille G10. En praktisk GPS pakket med mange gode funksjoner. Den plasserer seg på et hyggelig prispunkt med 1549,-. Her får du mye for pengene, for innmaten i disse små enhetene er oftest helt lik de dyrere klokkene.