Vi kjenner Garmin godt fra GPS markedet. De har også noen gode aktivitetsmålere på samvittigheten, og multisportklokken Vivoactive var en positiv overraskelse i 2015. Nå er den oppdatert, og framstår som et enda bedre produkt.

Vivoactive HR er det nye navnet. HR betyr Heart Rate, og er altså pulsmåling. Dette gjør armbåndet ved hjelp av lys på undersiden. Vi brukte denne teknologien i Fitbit Charge HR i fjor. Det fungerer godt under rolig til middels aktivitet, men vi erfarte at det var litt unøyaktig under høy aktivitet. Det er uansett positivt at Vivoactive HR gir deg muligheten til å droppe bryststroppen, og fremdeles få brukbar pulsmåling.

Golf er egen aktivitet på armbåndet. Du får GPS som viser avstand til front, senter og bak på greenen. PinPointer viser deg retning til greenen på blinde slag. En forenklet greenvisning er nytt av året.

Andre aktiviteter du finner program for i Vivoactive HR er løping, sykling, svømming, alpint, roing og padling. Varsling fra mobiltelefon er noe du ikke trodde du trengte, men som blir vanedannende etter kort tid. Vær oppmerksom på at bruk av bluetooth mellom mobil og klokke/armbånd/GPS vil trekke mye kraft fra batteriet i løpet av en runde.

Ut fra spesifikasjonene og den fysiske formen ser Vivoactive HR ut til å bli en vinner for aktive golfere. 

Veiledende pris er 2799,-. Den er forventet til butikker rundt midten av april.

 

Garmin Vivoactive HR