NB! I Norsk Golfs papirutgave snek det seg inn en feil i prisen på Cobras KING F7-driver. Prisene under er korrekte.

2017 er et spennende år på driver-fronten, med noen av de mest «hypede» lanseringene på mange år. Men lever produktene opp til hypen? Og hvordan finner du driveren som passer best for deg?

Når du skal på jakt etter en ny «storslegge», er skaftet minst like viktig som køllehodet. Flyttbare vekter i køllehodet hjelper deg å stille inn ballbanen du ønsker, men hvis skaftet ikke er riktig, er det vanskelig å få driveren til å prestere – uavhengig av hvor ny og flott kølle du har. Både for stivt og for mykt skaft kan være årsaker til at driveren din ikke er helt til å stole på.

Å finne riktig kølle for deg handler imidlertid ikke bare om tall. Preferanser om følelse, vekt, utseende er forskjellig fra spiller til spiller. Et produkt noen elsker, misliker kanskje noen andre

Under årets test eksperimenterte vi med de ulike skaftalternativene som utstyrsprodusentene tilbyr. Det endret også egenskapene merkbart, og riktig skaft er ofte det mest effektive hjelpemiddelet for deg som ønsker å slå lengre og rettere driver. (Og hvem vil vel ikke det?)

I årets utstyrsguide har vi hatt med oss Tom Horley, Norges fremste ekspert på utstyrstilpasning. Han har sørget for at panelet spiller med riktig tilpasset utstyr. Ved hjelp av radarsystemet TrackMan har han analysert hvert eneste slag og tolket tallene, slik at vi har fått riktig informasjon om viktige tall som ballhastighet, carry, rull, spinn og utgangsvinkel. Slik er det mye enklere for oss å sammenlikne køllene opp mot hverandre, og også komme med anbefalinger til hvilke køller som passer for ulike typer spillere.

Å finne riktig kølle for deg handler imidlertid ikke bare om tall. Preferanser om følelse, vekt, utseende er forskjellig fra spiller til spiller. Et produkt noen elsker, misliker kanskje noen andre. Til syvende og sist handler det om å finne den køllen som gir deg mest selvtillit ute på golfbanen. Derfor råder vi deg alltid til å teste køller før du kjøper. Vår jobb er å gjøre letingen din litt enklere.

Drivere 2017

(Scroll nedover. Køllemerkene er plasser i alfabetisk rekkefølge)