Men hva er egentlig Cobra Connect Powered by Arccos? I grepet på Cobra sine nye drivere er en fire gram lett GPS-sender, som du kobler til din smarttelefon. Deretter blir dine slag målt med satelitt og gir deg all informasjon du trenger på mobiltelefonen.

Dette gjøres gjennom tre enkle steg. Din mobiltelefon, som du må ha foran i bukselomma di, kommer til å registrere slaget ditt, da den merker når hoftene dine beveger på seg. Samtidig leser Cobra Connect Powered by Arccos vibrasjonene i kølleskaftet og sender et signal til din telefon. Til slutt hører mobilen lyden av balltreffet, og slaget blir registrert. Du kommer da til å få en beskjed i din telefon om at slaget er registrert. Deretter går du videre til ballen og slår neste slag. Da vil du automatisk få informasjon om hvor langt det forrige slaget ditt var.

Treff flere fairwayer

Alle spillere tjener på å vite hvor langt man slår og hvor man ofte befinner seg på banen. Vi golfere kan utnytte informasjonen på en slik måte at vi kan planlegge utslagene bedre, justerer siktet og dermed treffer flere fairwayer.

Cobra Connect måler hvor langt du slår din drive. (Foto: Cobra)

Glem kikkert og annet måleutstur

Med Cobra Connects mobilapplikasjon får du alle lengder du trenger på over 40 000 baner. Det gjør at du ikke må ta opp kikkerten for å finne riktig avstand eller bruke klokken du glemte å sette til ladning kvelden før. I stedet bruker du mobiltelefonen.

I applikasjonen kan du enkelt se hvor på banen du er, hvor langt du har igjen til green eller andre hindringer på veien dit.

Men det er ikke alt du får med applikasjonen. Bortsett fra de åpenbare fordelene med å vite riktige lengder kan du også konkurrere mot andre spillere. På leaderboards, som du selv kan tilpasse etter din alder, handicap og annet, kan du sammenligne ditt spill med golfere over hele verden.

Cobra Connect gir deg statistikk, GPS 2.0, og mulighet til å dele resultatene med vennene dine. (Foto: Cobra)

Slå vennene dine

Du kan i tillegg sette opp leaderboards mot vennene dine for å konkurrere mot hverandre. Da får dere svart på hvitt hvem som slår lengst og rettest. På alle hull som spilles med driver, kan du også se hvem som er «King of the hole», altså hvem som har slått lengst. Denne informasjonen varer evig, så pass på at du beholder din plass på pallen!

Dessuten kan du i applikasjonen også få informasjon om ditt eget spill – og trene og spille deretter. Du kommer til å se om du oftest misser til høyre eller venstre for fairway. Du får vite gjennomsnittslengden din med driveren, og i tillegg gir appen deg et handicap på dine utslag, beregnet med hjelp av snittlengde og retning.

Cobra Connect Powered by Arcoos utvikler seg med andre ord sammen med deg.

Oppdag dine misser

Mens du bruker appen for å bli en bedre golfer, fortsetter Microsoft å gjøre appen enda bedre. Det kommer oppdateringer underveis som gjør det morsommere å spille golf. Dessuten finnes Arccos 360, avtagbare GPS-sendere, som du kan bruke på dine andre køller. Det gjør at du kan se hvilke misser du har, hva snittlengden din er med alle køller i bagen – for så å bli en bedre golfer.