Great Big Bertha Epic Driver

Den store nyheten i årets driver-serie “Jailbreak”-teknologien, som Callaway hevder fundamentalt vil endre hvordan køllehodet oppfører seg i balltreffet. “Jailbreak” er to titaniumstenger som knytter sammen toppen og bunnen av køllehodet, og skal motvirke stor bevegelse av køllehodet i balltreff.

På grunn av dette har Callaway kunnet lage en tynnere og mer fleksibel trefflate som vil være mer effektiv til å fokusere energien tilbake i ballen. Et større ”sweet spot” skal i følge Callaway skape høyere ballhastighet og mer lengde. Den nye teknologien skal også være med på å gjøre GBB Epic mer tilgivende enn den forrige Great Big Bertha-driveren.

Driveren har utstrakt bruk av karbon i køllehodet for å senke vekten. Den er også justerbar, og du kan endre både ønsket ballbane og loft.

GBB Epic kommer i 9, 10,5 og 13,5 grader, og vil være 460cc i størrelse. Driveren kommer også med fire forskjellige standardskaft, i forhold til hvor mye du ønsker at skaftet skal veie. MRC Diamana Greenboard (40gram), Project X HZRDUS Green (50 gram), Fujikerura Pro Green (60 gram) og Aldila Rouge Max (70 gram).

GBB Epic kommer i norske butikk fra 27. januar, og veiledende pris vil være 5499 kroner.

 

GBB Epic Sub Zero Driver

Sub Zero er den andre driveren Callaway lanserer i Epic-serien. Sub Zero-modellen er rettet mot deg som ønsker lavere spinn. Den kan i likhet med Epic justere loft, men har ikke den samme justerbare vekten bakerst på køllehodet, som skal hjelpe med å påvirke skruen på ballen. Sub Zero skal derfor ha en mer nøytral ballbane. Istedenfor har Callaway plassert to forskjellige justerbare vekter(2 og 12 gram) som du kan bytte plass på ved ønske. Dette gir deg mulighet til å påvirke ballflukten noe.

Sub Zero kommer med samme “Jailbreak”-teknologi som Epic, som skal øke hastigheten og tilgivelsen på dårlige balltreff. Callaway hevder at Sub Zero skal være over 40 prosent mer tilgivelig enn sin tidligere Alpha 816-driver, som også fokuserte på lavere spinn.

Køllehodet i GBB Epic Sub Zero er like stort Epic og vil komme i 9 og 10,5 grader. Skaftalternativene til Sub Zero er de samme som kommer til Epic, men hovedskaftet vil her være Aldila Rouge Max (70g).

GBB Epic Sub Zero kommer i butikker fra 27. januar og veiledende pris vil være 5499,-

 

GBB Epic og Sub Zero fairway-wooder

Callaway slipper også fairway-wooder i Epic-serien; Epic og Epic Sub Zero. Epic kommer med loftjustering i “halsen” som driverne, og med Callaways fjerde generasjons “face cup”, som er formen på køllehodet. Dette skal skape høyere ballhastighet og mer lengde. Det nye i år er at toppen av køllehodet (kronen) er gjort ekstremt lett (5,6 gram). Dermed har Callaway flyttet 20 gram fra toppen av køllen til den bakre delen av køllehodet. Med dette skal wooden skape mindre spinn enn tidligere modeller. Det lettere køllehodet skal også gjøre den mer lettspilt for folk flest.

Sub Zero FW kommer med lik sammensetning som Epic. “Face cup”, justerbar loft, lettere krone og lavere spinn. Men Sub Zero har noen utvidelser. Som med Sub Zero-driveren vil wooden komme med to justerbare vekter( 3 gram og 22 gram), en foran og en bak, som er med og påvirker ballflukt og spinn.

GBB Epic FW kommer fra 14 til 20 grader, mens Sub Zero FW kommer kun i tre forskjellige alternativer: 13,5, 15 og 18 grader.

2016 var et bra år for Callaway på PGA-touren. Danny Willett tok sin første majorseier i The Masters, før Henrik Stenson noen måneder senere vant sin første major i British Open med en rekordscore på 20 under par og kort tid senere vant sølvmedalje under OL i Rio. Tidligere denne uken begynte det også å versere rykter om at Rory McIlroy har skiftet til Callaways Epic-drivere og wooder. Timingen er neppe tilfeldig.

Veiledende pris for GBB Epic og Sub Zero fairway-wooder vil være 3199 kroner.