Nike Method Origin er klassisk i utseende, men Nike måtte putte inn litt ny teknologi for å bli fornøyd. Det åpenbare valget var RZN. Materialet er det samme du finner i Nikes golfballer og Vapor Flex driveren. 

Nike Method Origin RZN

Laget med RZN er klemt mellom to deler av putteren. Et treff utenfor senter får fram en dempende effekt. Dårligere treff gjør at tilsvarende mer av RZN materialet komprimeres, og mer energi tilbakeføres til ballen. Samme kontroll og lengde på alle treff er målet.

Effekten er lik den du får med kompresjonskanal i driver. Det handler altså om at alle treff skal oppføre seg mest mulig likt. For blant andre Rory McIlroy har Origin vært et åpenbart valg.

– Jeg elsker de nye rillene. Rullen er perfekt, og det føles som om kontakten med ballen er mye mykere enn med min forrige putter. Den får ballen til å rulle ordentlig mye tidligere.

Nike Method Origin Rory

Nike Method Origin kommer i to modeller. Rory McIlroy har B2-01 i bagen. Av andre Nikespillere som har tatt den i bruk finner vi Charl Schwartzel. Sør-afrikaneren bruker en B1-01, og har senket puttesnittet sitt fra 30.2 til 28.9 per runde. 

Lanseringsdato er 15.april. Veiledende pris ser ut til å bli 2695,-.