Å si endelig er kanskje litt drøyt. S55 er bare litt over to år gammel. Det er kanskje følelsen av at den aldri tok helt av, som gjør at vi har sett fram til avløseren. S55 har tatt en lang rekke seire i profesjonelle spilleres hender, men skikkelig grep om kundene fikk den aldri. Nå er iBlade her, og den kan endre på alt.

Ping iBlade 2

Ja, du leste riktig. iBlade. I som i iPhone og iPad. Ingen skal beskylde Ping for å være innovativ på navnefronten. Utseendemessig er de heller ikke av de skarpeste, men iBlade ser virkelig lekker ut i våre øyne. En hundre prosent ren bladkølle er det ikke. Vi vil kalle det moderne bladjern, og det er akkurat det Ping ville lage.

Ping iBlade 3

Som du sikkert vet, støper Ping køllene sine. Anser jernsett er det eneste smidde de har laget, i hvert fall på lang tid. Å støpe køller kan være en fordel. Ping kan da leke med vektplassering, og det har de gjort med iBlade. Tungsten plassert å tåen gir store utslag for tilgivende egenskaper. Ping er utrolig flink på støping av køller. Vi tviler på at noen vil merke forskjell på iBlade og smidde jern.

Slagflaten er tynnere enn på S55, noe som fører til høyere ballhastighet og mer lengde. Litt overraskende er det at Ping nevner høyere ballbane som en viktig egenskap. Kanskje har de da vanlige kunder i tankene. En virkelig god spiller ønsker nok ikke høyere ballbane, men mange vanlige golfere vil også kjøpe iBlade og de trenger litt mer høyde.

Loft er alltid et samtaleemne. Hos iBlade er PW 46 grader, og 6er jern 30.5 grader. Helt grei loft altså. 

Ping iBlade 5

Standardskaft er DG S300/X100. Skulle ikke det falle i smak, er Project X, Ping AWT 2.0 og N.S Pro Modus3 tilgjengelig gjennom custom uten ekstra kostnad. Veldig bra Ping.

Veiledende pris er ikke klar. Vi regner med at du ikke bør håpe på en gavepakke fra Arizona og Solheimfamilien.

Et testsett er på vei til oss i disse dager, sammen med en eller to av putterne i Vault serien (Oslo, Bergen og Voss). 

Ping iBlade 4