Nytt år betyr ikke bare at proshoper snart fylles opp med masse nytt utstyr; for flere tour-spillere betyr det også bytte av køllesponsor.

For noen uker siden annonserte TaylorMade at de hadde signert den hårfagre engelskmannen Tommy Fleetwood, som frem til nå har vært kontraktløs for å kunne velge og vrake i det han vil av utstyr.

Nå viser det seg imidlertid at TaylorMade mister en av sine andre eurpeiske Ryder Cup-stjerner fra «troppen»: Jon Rahm.

Det har svirret rykter om overgangen i flere uker, og mandag kveld kom omsider bekreftelsen fra Callaway Golf:

– Jeg er så glad for å bli med i Callaway. Utstyret presterer allerede veldig bra for meg. Jeg gikk faktisk en banerekord på 59 slag på min første runde med den nye bagen. Jeg har stor tro på køllene, og spesielt golfballen, som virkelig har imponert meg, uttaler Rahm i en pressemelding.

Verdenstoeren blir en del av Callaways stall sammen med navn som Phil Mickelson, Xander Schauffele og Henrik Stenson.

Rahm tar fatt på sin første turnering for 2021 i denne ukens Sentry Tournament of Champions på Hawaii, der også Viktor Hovland er med i startfeltet som første nordmann noensinne.

Det er foreløpig uvisst nøyaktig hvilke køller Rahm har gjort plass til i den nye bagen sin, men sannsynligvis blir turneringen i Hawaii første mulighet til å få en sniktitt på Callaways kommende 2021-modeller, som blir offentliggjort senere denne måneden.