Tidenes beste basketballspiller, Michael Jordan, også kjent som «His Airness», har gjort like stor karriere etter at han la opp. Hans sportsmerke Air Jordan har fått kultstatus blant sneakerentusiaster verden over; Det er ikke et uvanlig syn med hundre meter køer langt ut av butikkene når retroversjonene av klassiske skomodeller blir lansert, og de blir ofte solgt videre for flerfoldige tusen kroner på nett.

I år er det 30 år siden Air Jordan lanserte den ikoniske skoen «III», og i den forbindelse relanserer Nike-eide Air Jordan den nå som golfsko.

Skoen har det lett gjenkjennelige og stilrene designet i hvit skinn, grått og sort elefantmønster og røde detaljer som gir skoen en ekstra «edge» – og så klart den velkjente «Jumpman»-logoen på hælen. 

Joggesko-lignende fottøy blir stadig mer populært på golfbanen, og Lunarlon-sålen som Air Jordan 3-golfskoene har fått, gjør at skoen føles lett på føttene hele runden. I motsetning til mange andre joggesko-pregede golfsko, har Nike Air Jordan 3 imidlertid soft-spikes. Kombinert med det ankelhøye designet passer den spillere som ønsker ekstra stabilitet i svingen.

– – –

Nike Air Jordan 3 er allerede lansert i Norge og har fått en pris på 2000 kroner.