De kommende ZX4-jernkøllene kombinerer et lekkert, klassisk design med lettspilte egenskaper. Jernkøllene har et hult køllehode og en smidd slagflate for myk, men samtidig eksplosiv følelse i balltreffet.

Ifølge Srixon skal de hule køllehodene gjøre at feiltreff utenfor sweetspot taper minimalt med lengde. I de mellomlange og lange jernene har Srixon i tillegg plassert tungsten-vekter i bunnen av køllehode for å gjøre det lettere å få ballen raskt opp i luften.

ZX4 komplementerer ZX7- og ZX5-jernene til Srixon, som allerede har rukket å bli veldig populære de få månedene de har vært på markedet.

– De nye ZX4-jernene er en revolusjon i tilgivenhet for Srixon, samtidig som de har utseendet og følelsen som man forventer fra Srixon-jern, sier Dustin Brekke, sjef for produktutvikling i Srixon i en pressemelding.

ZX4 har i likhet med ZX7 og ZX5 Srixons nyutviklede «MainFrame»-teknologi i slagflaten. Veldig forenklet innebærer dette at slagflaten har ulik tykkelse på ulike steder, basert på hvordan vanlige golfere treffer ballen – og hvor de vanligste feiltreffene er. Slagflaten er utviklet ved hjelp av kunstig intelligens, en trend blant de store utstyrsprodusentene som Callaway gikk i bresjen for for et par år siden.

ZX4 har et mellomstort køllehode, en middels tykk topplinje, og en ganske tykk såle som sannsynligvis vil appellere til både mellom- og høyhandicapere.

ZX4 lanseres 20. mars. Veiledende pris er 10 999 kroner for 5–PW med stålskaft og 12 649 kroner for grafitt.