Begge jernkøllemodellene har allerede havnet i bagene til en rekke av deres tourspillere, og fra 26. januar blir de også tilgjengelige for norske golfere.

Apex MB er klassiske bladkøller, og denne modellen er Callaways mest brukte modell ute på touren. Køllehodet har fått en enda tynnere topplinje enn tidligere, og det kompakte køllehodet har fått en stilren finish i krom. Det er begrenset hvor mye innovasjon og nyutvikling det er i klassiske bladkøller, og Callaway legger ikke skjul på at det også denne gang handlet om å videreføre tradisjonene.

– Tourspillerne har inspirert disse rene muscleback-køllene. Vi har videreført det de har likt godt fra tidligere køller. Køllene er designet for de som ønsker maksimal spillbarhet og har helt spesielle behov for hvordan køllen reagerer i kontakt med bakken, sier Luke Williams, sjef for jernkøller og wooder i Callaway.

Prisen for jernsettet  i Norge blir 9200 kroner (4-PW).

For gode spillere som er ute etter litt mer tilgivende egenskaper enn bladkøller, er X Forged ment å være et aktuelt alternativ. Denne har også et tidløst utseende, men en noe tykkere topplinje og brede såle enn bladkøllen. Køllehodet er også litt større enn Apex MX, som skal gjøre det mer lettspilt og gi noe økt slaglengde. 

– X Forged er designet for å være ikke like skremmende som Apex MB, og er lagd for spillere som ønsker følelsen fra en kompakt, smidd kølle, men med mer lettspilte egenskaper, sier Luke Williams.

X Forged vil i likhet med Apex MB koste 9299 kroner for syv køller.

Se flere bilder av køllene under.