Familielikheten stopper ved fargen. R15 og AeroBurner er drivere for vidt forskjellige målgrupper. Det ser vi tydelig allerede etter litt tidlig testing.

For den presise og raske

SLDR var en god driver, men ikke noe for den vanlige golferen. R15 har mange av de samme egenskapene. Det karakteristiske lave tyngdepunktet merkes tydelig. Ballbanen blir rett og slett ikke bra nok for en golfer med middels til lav svinghastighet. Her kreves det gode balltreff og fart. Tilgivende egenskaper er ikke på topp.

TaylorMade R15 driver topp

Nå tror nok alle at vi misliker R15. Det gjør vi på ingen måte. Lyd og følelse er herlig. Den har den tourfølelsen mange er ute etter. Når du kliner skikkelig til, vel å merke. Standardskaftet er stabilt og solid, det tåler litt røff bruk. Hodet har skikkelig fin fasong, og vi gir to tomler opp for den hvite fargen. Dette er TaylorMade slik vi kjenner dem. De justerbare vektene kommer vi tilbake til etter nærmere testing. Vi så litt utslag på SLDR i fjor, spørsmålet er om to vekter kan gi enda større muligheter for justering av ballbanen.

Vårt førsteinntrykk av TaylorMade R15 er at det er en solid driver. Vi opplever at vi ofte kommer glimrende inn i ballen og treffer senter ofte. Manglende tilgivende egenskaper og vanskelighet med å få det beste ut av den uten høy svinghastighet gjør at vi foreløpig ikke kan anbefale den for andre enn gode spillere.

R15 kommer også i helsort versjon for den tradisjonelle golferen.

TaylorMade R15 driver, sort og hvit.

Riktig driver for veldig mange

AeroBurner er en kul driver. Den er litt harry med sin lille finne i overgangen av skaft og hode, men vi tilgir det fordi den er så gjennomført harry. Fullstendig over toppen, egentlig. Vår erfaring etter riktig nok litt begrenset antall slag, er at den kan bli en favoritt hos norske golfere i år. Det er allikevel en ting vi vil du skal være spesielt oppmerksom på.

TaylorMade AeroBurner driver såle

Vi nevnte at vi opplevde R15 som veldig presis. Vi fikk mange sentertreff med den. Overgangen til AeroBurner er brutal. De solide treffene med R15 har blitt til nesten tåtreff. Presist og gjentagende, men alt forskjøvet litt ut i det perifere. Er det skaftlengden som lurer oss? AeroBurner er 45.75 tommer, R15 45.5. Litt justering er alt som skal til, og AeroBurner flyr som bare det. Dette er lettsving, lettspilt og tilgivende så det holder. En virkelig artig kølle.

Vårt råd er å teste AeroBurner med kortere skaft. Selv om du er vant til driver med langt skaft, tror vi presisjonen vil bli bedre hvis du går litt ned. Du må gi den en sjanse i år hvis du skal ha ny driver. Uansett hvilket nivå du spiller på. R15 er stilig og har mange fancy detaljer, AeroBurner er den som får jobben gjort.

TaylorMade AeroBurner driver topp

Full test

Både R15 og AeroBurner er med i våre store utstyrstest som starter 1.februar. Vi kommer tilbake med grundige resultater fra dette i Norsk Golf #2 og på nettsiden vår.