ParGate 2000 TPX gir mye for pengene, siden den kan kjøpes på nett ganske godt under veiledende pris. Til full pris er den ikke vår anbefaling. Da er lille Coolshot 20 et soleklart valg. Lavere enn dette ville vi ikke gått på pris og kvalitet. VI har prøvd billige umerkede lasere fra Kina, som også selges under forskjellige merker i Norge. De er 100% nøyaktige, men ekstremt vanskelig hvis du vil treffe selv en låvedør på 120 meter. Laser er et produkt der du virkelig får det du betaler for.

 

Bushnell Tour X

Z6 og V3, begge med Jolt funksjonen, tok markedet med storm i 2014. Årets Tour X tar alt disse to har og putter dem i en megalaser. Vibreringen med Jolt er på plass. Den kommer med utskiftbare frontplater som kan la deg måle slope, eller la den være turneringslovlig.

Vi ble svært imponert av muligheten til å endre mellom rødt og sort display. Det er uten tvil den ultimate løsningen for å gi deg lesbare tall uansett lys. Det røde displayet kan i tillegg justeres i styrke.

 

Vår vurdering

+ Jolt og Pinseeker er markedets beste løsning for å treffe flagget

+ Å kunne skifte mellom rødt og sort display er supert

+ Fin størrelse, komfortabel å holde med godt grep

+ Nyttig for gode spillere kunne trene med måling av slope

+ Funksjonell bæreveske som tåler mye juling

 

– Høy pris

– Stor veske siden frontplaten bygger ut og du bærer med deg begge to plater

 

Veiledende pris 4999,-.

 

Bushnell V3 Jolt – testvinner

Lite eller ingenting er forandret på utsiden. På innsiden er V3 en flott oppgradering fra tidligere versjoner. Størrelsen faller i smak hos alle som får teste den. Jolt får du også i Z6 og Tour X, men at du får det i rimeligere V3 er utslagsgivende for at dette er det beste kjøpet hos Bushnell.

V3 har tradisjonelt, sort display som er meget bra. I testperioden lot vi mange golfere prøve både Z6 og V3. De er forholdsvis like, med henholdsvis rødt og sort display som den største forskjellen. Et overveldende flertall valgte V3.

 

Vår vurdering

+ Glimrende display

+ Jolt og Pinseeker er markedets beste løsning for å treffe flagget

+ God veske

 

Veiledende pris: 2999,-

 

Bushnell Z6 Jolt

Gadgetfaktoren er litt høyere enn med V3. Byggekvaliteten i Z6 er ekstremt tillitvekkende. Den er vanntett og virker røffere enn V3. Litt mindre størrelse gir samme utfordring som i lille Nikon Coolshot 20 – den er litt vrien å holde stødig. At overflaten er gummiert og gir meget godt grep gjør saken bedre, og vi er totalt sett svært fornøyd på dette området.

Alle som har brukt en Leupold vil kjenne seg igjen i Z6. Formen veldig lik, men også det røde displayet er på plass. Det blir smak og behag om hva som passer deg og dine øyne under varierende værforhold. Vi merket oss at når vi skrudde opp styrken under dårlige lysforhold kom en masse andre tegn til syne. Vi kunne tydelig se jaktsymboler. Bushnell bruker åpenbart samme skjerm i alle sine lasere.

 

Vår vurdering

+ Strålende kvalitetsfølelse

+ Vanntett

+ Glimrende grep med gummiert overflate

+ God veske

+ Jolt og Pinseeker er markedets beste løsning for å treffe flagget

 

– Litt problemer når vi skrur opp styrken på displayet

 

Veiledende pris: 3999,-

 

ParGate 1500 CX

ParGate har valgt kjent og kjær fasong på sine lasere. 1500 CX ligger godt i hånden. Overflaten gir godt grep, og du føler du kan holde den stødig. Displayet er klart og tydelig, med enkel justering av fokus. Du får to funksjoner – Scan og Target. Scan betyr at du trykker, og lar laseren måle kontinuerlig mens du sveiper over målet. Det fungerer helt greit, men tallene som løper løpsk på skjermen kan forvirre litt. Target modus er sikt og klikk. Da får du avstand til akkurat det du siktet på der og da.

1500 CX er vanskeligere å treffe flagget med enn dyrere lasere. De oppgir også 200 meter som max avstand for å treffe flagget. Det er litt lite. Vi får en lett følelse av “du får det du betaler for”. Når prisen kuttes betaler du andre steder.

 

Vår vurdering

+ Godt grep, fin størrelse

+ Solid bæreveske

+ Tydelig display, lett å lese under alle lysforhold

+ Plasserer seg på et fornuftig prispunkt

+ Nåværende veske er mye bedre enn tidligere modeller

 

– Targetseek Basic er ikke på høyde med dyrere lasere, og det merkes.

– ParGate oppgir 200 meter som max avstand for flaggmåling, sliter på lange målinger

– Mangler kvalitetsfølelsen som de beste har

– Storebror 2000 TPX er bare litt dyrere, men er et langt bedre valg

 

Veiledende pris 1899,-

 

ParGate 2000 TPX

Storebror fra svenskene i ParGate er helt lik lillebror på utsiden. Her må vi nevne at begge kommer i fire farger. Sikkert ikke så vanskelig å produsere når man først er i gang, men allikevel et positivt trekk. Velg lysegrønn eller oransje hvis du er redd for å miste laseren, eller bare vil være litt fargerik på banen.

Skal du velge ParGate, skal du velge 2000 TPX. Den er litt enklere å treffe flagget med enn 1500 CX. Målesystemet er oppgradert og heter her Targetseek Plus. 2000 TPX er et bra kjøp på grunn av prisen. Du kan også finne den litt rimeligere i enkelte nettbutikker. Problemet heter Nikon Coolshot 20. Markedet for de litt rimeligere laserne er tøffere enn før.

 

Vår vurdering

+ 380 meter for flagglesing er langt bedre enn lillebror 1500 CX

+ Nåværende veske er mye bedre enn tidligere modeller

+ Tydelig og klart bilde i displayet

+ Godt grep, fin størrelse

+ Nåværende veske er mye bedre enn tidligere modeller

 

– Mangler kvalitetsfølelsen som de beste har

 

Veiledende pris 2599,-

 

Nikon Coolshot 20 – beste “lavpriskjøp”

Forbløffende liten. Enkelte kan ha problemer med å holde den stødig, men det handler om teknikk. Hold armene mot kroppen, og du kan lettere håndtere denne minilaseren.

Displayet er lett å lese. Vi liker Nikons skjermer veldig godt. Nikon kaller sin hjelpende funksjon First Target Priority. Når flere objekter overlapper hverandre får du avstand til den nærmeste. For golfere vil det være flagget, du unngår dermed å måle alt som er i bakgrunnen. Litt tydeligere visuell bekreftelse, eller vibrasjon som hos Bushnell, er å foretrekke. Å skanne og lese flere tall er litt mer krevende, men det er nøyaktig og fungerer absolutt tilfredsstillende.

Coolshot 20 vekker virkelig gadgetfølelsen i oss. Den er utrolig liten og prisen er riktig.

 

Vår vurdering

+ Ekstremt kompakt størrels

+ Pris

+ Tydelig display

 

– Utfordrende å holde stødig

 

Veiledende pris 1999,-.

 

Nikon Coolshot 40/40i

Dette er to tvillinglasere. Den eneste forskjellen er at 40i måler slope. Dette må du være oppmerksom på, da lasere som måler slope ikke kan brukes i turneringer eller handicaptellende runder. 40i er altså kun en treningslaser.

Også disse to bruker First Target Priority, som vi så i Coolshot 20. Det fungerer greit, og den visuelle tilbakemeldingen i displayet er god. Bildet i Nikons lasere er strålende. De er litt mer følsom når man legger dem inntil øyet.

Nikon har samme problem som ParGate og alle andre. Bushnell har et overtak med Pinseeker og Jolt.

 

Vår vurdering

+ Høyt kvalitetsnivå

+ Fin visuell feedback på skjermen

+ Glimrende bildekvalitet og klarhet

+ Coolshot 40, uten slope, gir mye for pengene

 

– Fysisk feedback på at du treffer flagget er den nye standarden, og det mangler Nikon

 

Veiledende pris: 2490,- (40) og 2890,- (40i)

 

Leupold GX-3i2

Leupold er oppfinneren av den moderne, kompakte laseren. Materialkvaliteten er strålende. Pinhunter2 og Prism Lock er meget gode funksjoner som gjør laseren stødig og pålitelig. Produktet er totalt sett svært godt og meget likt Bushnell Z6 Jolt. Sistnevnte vinner tvekampen med sin Jolt funksjon, og Leupold er i tillegg altfor vanskelig å få tak i gjennom fysisk utsalg i Norge. Vi måtte virkelig slite med å få tak i demoprodukt, og endte opp med å fikse det selv da Leupold tydeligvis sliter med kundeservice.

 

Vår vurdering

+ Glimrende kvalitet

+ Super optikk med klar skjerm

 

– Taper mot Bushnell Z6 fordi Jolt fungerer strålende

 

Veiledende pris: 3795,-