Test - TaylorMade M2 Tour

Vi har en etternøler i utstyrstesten - TaylorMades nyeste jernsett.

Publisert

Vi ble ikke overveldet da vi testet TaylorMade M2 jern tidligere i år. De var effektive og ekstremt tilgivende, men hadde sine feil. Nå har TaylorMade endelig lansert M2 Tour – jernsettet du egentlig skal ha.

Ikke mye tour i Tour

Ordet Tour selger. Spesielt amerikanerne liker å kjøpe alt mulig utstyr med den betegnelsen. Vi skal gjøre en ting klart – det er ikke noe som helst tour over M2 Tour. De er litt tykke og klumpete. Har bred såle. En del offset. Alle kjennetegnene for et tilgivende jernsett er på plass, så vi forstår ikke helt betegnelsen de har fått. I forhold til standard M2 jern kan det kanskje forsvares, men de er jo enorme i alle målestokker.

Når vi ser på og spiller med M2 Tour går tankene til Burner. Et legendarisk jernsett, som den dag i dag holder stand mot nye modeller. Som du forstår er sammenligningen en bra ting.

Standard M2 jernsett føles litt overflødig nå. M2 Tour er nemlig hjelpende så det holder. Spesielt på treff på de nederste rillene er de ekstreme. Du kjenner sikkert den ekle følelsen av å akkurat klippe til ballen med de 2-3 nederste rillene. Den blir lav og lang, er tanken som sniker seg inn i hodet. Ikke med M2 Tour. Vi har ikke tall på hvor mange ganger vi har sett en fin ballbane etter dårlig treff. Tap av lengde på dårlige treff er også minimal.

Tredelt sett

TaylorMade har gitt køllene varierende design med hensikt. De skal prestere litt forskjellig etter bruksområdet de er ment for. I korte jern fra 8er til PW har du ingen speed pocket i sålen. De føles solide, og du har god kontroll.

I 7er og 6er jern kommer speed pocket inn i bildet. Du kan faktisk føle at jernene er litt annerledes bygget opp på innsiden. Ballen vil lettere opp i luften. En konsekvens blir også at lyden forandres. Standard M2 jern har voldsom lyd. M2 Tour er litt mer dempet. Allikevel smeller det så mye at enkelte spillere sikkert vil styre unna dem kun på grunn av dette.

Hvis det smeller litt av køllene vi har nevnt til nå, kan du glede/grue deg til 5er og 4er jern. Har får vi nærmest hybridfølelse. Ballen eksploderer ut fra slagflaten. Vi har slitt litt med å bli klok på disse to køllene, og ikke vært helt komfortable med dem på hverken range eller bane. 4er jernet har endt opp som et driving iron fra tee, en oppgave det låser på strålende vis. 6-PW og 4er jern er faktisk en grei løsning. Nå når køller stadig går opp i pris, kan det også lønne seg å tenke økonomisk. 5-PW i M2 Tour er et bra sett, men mange av dere vil komme godt ut av det ved å velge 6-PW. Se heller på muligheten for an AW på 50 grader.

Elefanten i rommet

Hvor ble det av face slots? De loddrette lommene på slagflaten er fraværende. Har vi sett det siste av dem? Ble de for vrien å løse rent teknisk? Vi vet at face slots kan sprekke. Om TaylorMade har bestemt seg for å droppe teknologien, merker vi når neste sesongs jern vises fram senere i år. Ekstra lommer eller ikke, vi kan ikke se for oss at M2 Tour skal kunne prestere bedre enn de gjør på feiltreff.

Loftproblematikken

Du har sikkert hørt andre si at TaylorMade bare bruker sterk loft for å få god lengde. Ja – de bruker sterk loft. Nei – det er ikke bare loft som avgjør hvor langt ballen flyr. De tekniske egenskapene i køllehodet og slagflaten som overfører energi til ballen, er vel så viktige. Om ikke viktigere, spesielt for spillere med middels til lav køllehastighet. En svært god golfer vil alltid slå langt uansett kølle. Vi andre trenger litt hjelp.

M2 Tours evne til å få ballen høyt opp i luften er en medvirkende årsak til at loften er lav. TaylorMade måtte nemlig jobbe for å holde ballbanen nede på normalt nivå. Lavere loft gir lavere utgangsvinkel og høyde.

Lofteksempel 6er jern

TaylorMade M2 Tour – 26.5 grader

Nike Vapor Fly Pro – 28 grader

Titleist 716 AP1 – 28 grader

Callaway XR – 26 grader

Mye kjeft til TaylorMade altså, men vi ser ingen grunn til at det skal være slik. Det finnes jern som er marginalt verre og bedre. Ikke heng deg opp i gradene. Tenk kun på hvor langt du selv slår hver kølle.

Det er aldri feil å ha litt høyde på slagene.

I samme omgang kan vi ta med skaftlengde på de fire nevnte køllene. TaylorMade får nemlig også der mye kjeft.

TaylorMade M2 Tour – 37.25 tommer

Nike Vapor Fly Pro – 38.25 tommer

Titleist 716 AP1 – 37.50 tommer

Callaway XR – 37.625 tommer

M2 Tour 6er jern har det korteste skaftet. Nå kan vi egentlig legge den diskusjonen død.

Vi har testet M2 Tour mot blant annet tradisjonelle Ping S55 og moderne Nike Vapor Fly Pro. I forhold til S55 utmerker de seg på lengde, men det var forventet. Selv ved å ta høyde for loft, er det en kølle forskjell. I forhold til Nike Vapor Fly Pro og andre moderne jern, er M2 Tour helt normale. Forutsigbarheten på lengde er bedre enn forventet, noe mange av dere vil sette pris på.

Målgruppen

Hvem passer de for? Hvem kan spille med dem? Det spørsmålet får vi ofte. Med Tour i navnet skulle man tro målgruppen sa seg selv, men ikke la deg lure. Vi mener at M2 Tour jern passer selv den ferskeste golferen. Egenskapene er helt perfekte for deg.

Handicap 54 til 8.

Spillere med lav svinghastighet.

Spillere som sliter med lav høyde på ballbanen.

Positivt og negativt

+ Svært tilgivende

+ Sterk loft fører ikke til problemer

+ Bedre enn standard M2 på alt

+ XP95 som standardskaft vil falle i smak hos mange

– Fremdeles litt lydproblemer

– 4er og 5er jern er så ekstreme jern at de blir altfor vrien

– Ønsker en enda penere M2, men da spiser den andeler fra TaylorMades egen PSi-serie

Veiledende pris 7719,- (5-PW).

Powered by Labrador CMS