En driver er ikke lenger bare EN driver, og du har nå en rekke muligheter til å påvirke din drivers egenskaper. En driver du ikke slo så bra i første omgang, kan få vidt forskjellige egenskaper med noen justeringer på køllehodet.

Mange kjøper fortsatt køller rett fra hyllen. Med de nye driverne bør du gjøre litt mer forarbeid enn før, men du kan fremdeles treffe blink med den uprøvde køllen. Vårt budskap er likevel at du alltid prøve en kølle selv før du kjøper – uavhengig av hva vi gir tommelen opp og ned i denne testen.

I denne drivertesten utmerket tre drivere seg som veldig gode all round-valg: Ping G30, Nike Vapor Speed og Cobra FlyZ. Noen drivere utmerker seg som soleklare valg forbeholdt de beste spillerne, som TaylorMade R15 og Nike Vapor Flex. Det tegner seg et bilde i løpet av lange testdager på Trackman. 

Viktigst av alt: Finn det som passer for deg! Du bør alltid prøve en kølle selv før du kjøper.

 

Drivere 2015

(Alle køller er testet av et panel på fem spillere, med handicap fra 2 til 17 – og høyst ulike svinger og kroppsfasonger. Vi har også brukt tilbakemeldinger fra spillere med høyere handicap for å få tilbakemeldinger på køller spesielt rettet mot denne gruppen)

 

 

Vår oppsummering

Best på lengde

Cobra Fly Z

Beste allrounder

Nike Vapor Speed

Mest lettspilt

Wilson D200

Best på justering

Mizuno JPX 850

Best for de beste

Titleist 915 D3