Årets utstyrstest i Norsk Golf er ikke bare den største, men også vår mest grundige noensinne. Vi samarbeider i år med Dansk Golf og Golf Digest/kittad.se. Dette sikrer oss tilgang til ekspertise, et større utvalg testgolfere per kølle og bedre resultater.

For at testen skal være til å stole på, er riktig verktøy en forutsetning. Vi var så heldige at vi fikk låne en TrackMan-radar fra Fana GK. TrackMan bruker radar for å måle alt som skjer med ballen, inkludert spinnverdien. Ved å bruke TrackMan luker vi bort antagelser og bekrefter eller avkrefter teorier. 

Alle køller er testet av et panel på fem spillere, med handicap fra 2 til 17 – og høyst ulike svinger og kroppsfasonger. Vi har også brukt tilbakemeldinger fra spillere med høyere handicap for å få tilbakemeldinger på køller spesielt rettet mot denne gruppen.

Selv om du kan treffe blink med en uprøvd kølle, er vårt budskap at du alltid prøve en kølle selv før du kjøper!

Golfutstyr blir bedre og bedre for hvert år, og det blir stadig vanskeligere å kåre klare vinnere. Veldig få køller falt gjennom, og stort sett alle køller presterer fra meget til svært bra.

For oss handler derfor testene om å definere køllens egenskaper, gi råd i forhold til hvem de passer for, og informasjon dere kan bruke i jakten på riktig utstyr. Vekke interessen og nysgjerrigheten.

Vi håper og tror dere får lyst til å lære mer og utforske utstyrsverdenen!

Mange kjøper fortsatt køller rett fra hyllen. Selv om du kan treffe blink med en uprøvd kølle, er vårt budskap at du alltid prøve en kølle selv før du kjøper – uavhengig av hva vi gir tommelen opp og ned i denne testen!

 

Utstyrstesten 2015