Malletputtere

Inneholder både store og små. Dette er stabile puttere som nesten alltid er face balanced. De passer best til en puttebevegelse rett tilbake og fram gjennom ballen, men er også de mest tilgivende.

Motvekt og armlock

Dette er veien du skal gå hvis du har brukt eller bruker forankring. I hvert fall hvis vi skal tro på produsentene. Våre erfaringer med disse putterene er kanskje den viktigste i testen. En motvektsputter er en putter der tyngdepunktet sitter høyere opp på putteren enn vanlig. Grepet er mye tyngre enn vanlige puttergrep, som for mange hjelper til en bedre pendelbevegelse.

Tradisjonelle og bladputtere

Inneholder ikke bare «bullseye»-putteren, som ekte purister ser på som den eneste bladputteren. I dag er denne kategorien preget av den klassiske fasongen man kjenner igjen fra Ping Anser-puttere og Scotty Camerons Studio-puttere.

 

Puttere 2015

Malletputtere

 

Motvekt- og armlock-puttere

 

Tradisjonelle og bladputtere

 

 

 

Vår oppsummering

Vår favoritt innen malletputtere

Dette var uten tvil den sterkeste kategorien. Tre, eller faktisk fire, av våre toppvalg finner vi her. Vi sier tre, ettersom Scotty Cameron X5 og X5R er nesten identiske. Og de er vårt valg for årets beste putter. Det er en sånn putter som du plukker opp og egentlig tror du kommer til å hate. Og så bare fungerer den. Om og om igjen. Perfekt balanse og kontroll.

Bettinardi Kuchar #1 er veldig nær X5/X5R. Følelsen i materialet og kvalitetsopplevelsen er om mulig enda bedre, men den presterte litt dårligere. Vi må sette hjertet til side noen ganger.

Hvis lommeboken og hjernen får bestemme er Wilson Infinite South Side vinneren. Med 900,- er den uslåelig på pris. Den presterte utmerket på testene. Vi hadde visst nok en putter med nøyaktig samme spesifikasjoner som Padraig Harrington. Nå skjønner vi hvorfor han vant på PGA Tour igjen etter mange års tørke. Sjekk ut de andre modellene i Infinite serien.

Vår favoritt innen motvekt og armlock 

Det var ingen tvil for testpanelet. Scotty Cameron X5 DB er motvekt på riktig måte. Det er vanskelig å si hva som skiller de forskjellige langputterene, men når en av dem fungerer selv for den mest innbitte motstander er det noe riktig der. 

Vår favoritt innen tradisjonelle puttere

Vi gjør det enkelt. Det fornuftige kjøpet er Ping Anser 2 Cadence TR og Cleveland HBi. Har du et ekte golfhjerte vurderer du seriøst Bputters Hammer, selv om prisen er like rå som putteren. Det er en type putter som går i arv, på linje med de mest eksklusive modellene fra Scotty Cameron og Bettinardi.