Wedgetesten mangler dessverre to viktige merker. TaylorMade var fremdeles langt unna lansering av sin nye wedge. Den brukes av blant andre Sergio Garcia, og skal være meget lovende. Nike hadde lansert sine, men valgte å ikke sende til oss. Selv med disse to på plass ville det overrasket oss om vi stod igjen med en annen vinner. Årets beste wedge er nemlig imponerende god.

(NB! Storselgerne Titleist Vokey SM5 og Callaway Mack Daddy 2 ble lansert i fjor, og kom derfor ikke med i årets test. Vi har imidlertid testet dem her!)

 

Wedger 2015

(Alle køller er testet av et panel på fem spillere, med handicap fra 2 til 17 – og høyst ulike svinger og kroppsfasonger. Vi har også brukt tilbakemeldinger fra spillere med høyere handicap for å få tilbakemeldinger på køller spesielt rettet mot denne gruppen)

 

Vår oppsummering

Ping Glide er vår soleklare testvinner. 

Glide er en tilgivende og utrolig artig wedge å spille med. Den presterte svært godt og leverte forutsigbarhet i slagene. Selvtilliten vokser når du gang etter gang opplever gode balltreff og kontroll med en wedge. Før du kjøper bør du enten spørre i butikken om de forskjellige sålene, eller lese litt om emnet.

SS – nøytral spiller.

TS – spiller som plukker ballen fra gresset.

WS – for deg som slår bratt ned på ballen og vanligvis tar stor divot.

Hederlig omtale går til Cleveland RTX 2.0 og RTX 2.0 CB. Begge er meget gode valg, og Cleveland tilbyr glimrende utvalg for custom fitting.