Viktor Hovland//

Drømmeavslutning etter drømmeslag: – Nå skal vi kose oss

Mens Viktor Hovland gjorde tre birdier på de siste fire hullene, begynte motspillerne å surre det til. Før siste runde ligger Hovland ett slag bak ledertrioen.

Viktor Hovland ligger slag bak ledertrioen før siste runde.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland spilte stabil golf, men det virket litt tungt. Birdiene rullet ikke i, og sakte men sikkert så avstanden opp til lederne ut til å bli så stor at håpet om at Hovlands åttende proffseier skal komme i Jack Nicklaus' legendariske Memorial-turnering, svant hen.

Så våknet birdiemaskinen fra Ekeberg for alvor, og med tre birdier på de fire siste hullene spilte Hovland seg rett inn i seierskampen.

– Det var mye opp og ned. Det var en kjip bogey på hull 1, men jeg kontret bra med birdier på 5 og 6. Det var en kjip bogey på hull 12. En kjempebra parsave på hull 14, og så den finishen. Det var der jeg tjente mye slag. Den var fin den, sier Viktor Hovland til Discovery etter tredjerunden lørdag.

I den video delt på Twitter sjekker Hovland ballen. Var det lukten av sene birdier og seierskampen han kjente?

Ett slag bak

At lederne på daværende tidspunkt, Mark Hubbard (USA) og David Lipsky (USA) fikk det for alvor på de samme avslutningshullene, hjalp også på. Dermed er det Rory McIlroy (Nord-Irland), Si Woo Kim (Sør-Korea) og nevnte Lipsky som deler ledelsen på -6 før søndagens finale.

Hovland ligger slaget bak i det som ser ut til å bli en særdeles spennende sisterunde. Faktisk er det det bare to slag som skiller de åtte beste, og fire slag mellom topp-22.

For Hovlands del så det ikke ut til at lørdagens skulle ende på den måten. For etter bogeyen på det tolvte hullet, så det ut til at avstanden opp var altfor stor.

«Alt» snudde på det femtende.

Viktor Hovland gjorde tre birdier på de fire siste hullene.

Drømmefinish

Hovland startet opphentingen med en oppskriftsmessig birdie på hull 15 - et par 5-hull - etter et heftig utslag. Men det som skjedde på hull 16, et par 3-hull, var intet mindre enn spektakulært. Hovland slo innspillet i bunkeren, og en birdie virket ikke spesielt sannsynlig. Men nordmannen både siktet og slo perfekt, og slo ballen rett i koppen.

– Det er ikke lett det hullet der, sier en glisende Hovland til Discovery.

Med en ny birdie på det syttende hullet, var Hovland tilbake der han hører hjemme, og der nordmenn helst vil se ham; i seierskampen.

– Jeg har puttet bra de siste tre ukene egentlig. Da blir det litt lettere å score, og det tar litt press bort fra nærspillet. Jeg føler jeg har slått bedre de siste ukene.

- Hvordan forbereder du deg til seierskamp på søndag?

– Det er bare å gjøre seg klar for en ny tøff dag. Greenene blir ikke noe mykere på denne banen. Solen steiker, så det er viktig å spare på krefter og energi.

I det som ser ut til å bli en særdeles spennende og jevn søndag, skal Hovland spille sammen med amerikaneren Wyndham Clark. Duoen slår ut klokken 19.15, norsk tid.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS