At det begynner å krible i hendene etter å spille golf er det liten tvil om, men samtidig er det jo veldig hyggelig med julefeiring i hjemlige trakter. Ettersom jeg ikke bedriver andre vinteraktiviteter enn litt bandy i ny og ne, er jeg dog ingen stor tilhenger av snø og tilhørende måking.

Forrige uke var jeg på Olympiatoppen og gjennomførte en fysisk screening med Marianne Skarpnord, Knut Børsheim og Anders Engell. Her kartla vi fysiske styrker og svakheter av ulik art, og planen er å tilpasse våre treningsprogram deretter, slik at vi er best mulig rustet til å slå ballen slik vi ønsker i fremtiden. 

På styrkedelen har jeg for det meste god kontroll, men på bevegeligheten har jeg fremdeles en del å hente. Dette har imidlertid bedret seg betraktelig de siste årene, og forhåpentligvis vil jeg forbedre meg ytterligere med disse nye tiltakene i regi av Olympiatoppens ressurspersoner.

Etter screeningen hadde jeg et lite møte med landslagstrener Øyvind Rojahn, hvor vi evaluerte min første sesong som proff og diskuterte planer for fremtiden. Vi konstaterte at jeg har fått med meg mye nyttig lærdom på veldig kort tid, og at utviklingen har vært positiv. I tillegg var vi enige om at det å komme til Final Stage i PGA-kvalifiseringen i mitt første forsøk var mer enn hva man realistisk sett kunne forvente på forhånd.

Utover dette, har mye av tiden gått med til fiksing av diverse praktiske anliggender med tanke på neste sesong. Det er ganske mye mer som skal ordnes enn de fleste kanskje tror, men nå som jeg har godt med tid prøver jeg å fikse litt av gangen.

Jeg har den siste tiden pratet en del med Blue Giraffe Sports, som er det samme managementet som Henrik Bjørnstad benyttet under sin tid i USA. Denne prosessen var det Henrik og en annen golfvenn, Arne Vigstad, som satte i gang tidligere i år, og så langt har gutta i Blue Giraffe gjort et veldig godt inntrykk.

Blue Giraffe Sports består av et knippe agenter, som fungerer som altmuligmenn for sine spillere. Stuart Appleby, Arjun Atwal, Jhonattan Vegas og Richard S Johnon er bare noen av gutta de har i sin stall, så sånn sett er jeg i godt selskap. Jeg har ikke skrevet under på noe foreløpig, men det meste tilsier at jeg kommer til å ende opp her. 

På eget initiativ har de allerede sikret avtaler med Ping og Titleist, som virker veldig rettferdige med tanke på hvilken posisjon jeg er i. De virker i tillegg svært interesserte i å hjelpe meg med å få et bra opplegg på beina, så jeg har i grunn en god følelse.

Dette var ukens lille oppdatering fra min side. Om det er så mange som gidder å lese dette midt i julestria er jeg jammen ikke så sikker på, men det finnes vel de som holder golfhjertet i gang selv på vinteren . . .

God jul!