Juletiden er mer eller mindre den eneste tiden av året jeg som golfspiller tillater meg å slappe helt av med god samvittighet, slik at jeg kan starte den nye 2013-sesongen med helt fulladede batterier.

Innimellom den tiden som har gått med til julegaveshopping og inntakelse av store mengder med julemat, har jeg heldigvis også fått tid til flere gode golf-økter på innendørssenterne her i Oslo. Sammen med treneren min (Magnus Ohlsson) jobber jeg med å implementere et par tekniske forbedringer, og svingstudioet på Toppgolf gjør det enkelt for oss å se til at utviklingen min går i riktig retning. Ved hjelp av analyseprogrammet som er koblet til høyhastighets-kameraene i studioet, kan Magnus enkelt analysere og forklare hvert eneste element i golfsvingen min, slik at vi kan kartlegge hvilke områder som skal jobbes med.

Noe jeg finner utrolig fascinerende med golf som idrett er nettopp denne kontinuerlige prosessen med å utvikle seg som spiller. Man ønsker naturligvis å kunne prestere optimalt hver eneste uke, men samtidig vil man også utvikle seg teknisk over en lengre periode. Disse to faktorene omtales ofte som motstridende, så derfor er det utrolig viktig å finne en sunn balanse som gjør det mulig å prestere på kort sikt, samtidig som man er i en langsiktig utvikling. Det er nok av eksempler på profesjonelle spillere som har rast ut av verdenseliten etter å ha gjort svingforandringer som de trodde skulle gjøre de enda bedre, men det finnes også spillere som har klart å heve seg ytterligere etter forandringene. Uansett hvilke endringer man måtte gjøre, tror jeg det er helt essensielt å klare å fokusere på å spille golf når man konkurrerer, og heller la sving-oppgavene tilhøre treningsfeltet. 

Man trenger ikke å ta mer enn en kjapp titt ut av vinduet for å finne en av hovedgrunnene til at Norge kan omtales som en stor skinasjon. Spesielt gjennom denne delen av året, som åpenbart er skiskytternes, hoppernes og langrennsløpernes høysesong, gjenspeiles denne enorme ski-interessen gjennom innholdet i norske aviser og tv-sendinger.  Som sportsidiot og tidligere aktiv alpinist har jeg ingenting imot all ski-interessen i de norske mediene, men når det er sagt så gleder det meg samtidig veldig å se at norske aviser finner plass til litt golf i spaltene deres, når uoverkommelige individuelle bragder står overfor dem.

Jeg snakker naturligvis om Marita Engzelius som til alle norske golfinteressertes glede lyktes med å kvalifisere seg inn til kvinnenes LPGA- tour, og vil bli å finne ved siden av Suzann Pettersen på startstreken (eller driving-rangen) neste år! I tillegg til mye positiv omtale i norske aviser har denne unge Oslo-jenta også fått litt TV-tid, noe som er så absolutt fortjent! De fleste nordmenn er nok dessverre ikke helt klare over hvilken stor prestasjon Marita har oppnådd, men det er idrettsbragder som denne som sakte men sikkert vil bidra til at norsk golf etterhvert vil få den oppmerksomheten den fortjener!

I morgen reiser jeg til Thailand for å starte forberedelsene til Asia-tour kvallet, men jeg skal sørge for å holde dere oppdatert på oppholdet mitt der borte.

Nyt de gjenstående dagene av 2012!

Anders