Dette er årets første Web.com-turnering som spilles i ”Junaiten” og dermed er det veldig mange som ønsker å delta. Til og med en rekke PGA Tour-spillere har valgt å ta turen, og grunnen til det er at Bay Hill Invitational er en svært vanskelig turnering å komme med i for de som ikke har de beste rettighetene på den ”store” touren. 

Med min begrensede kategori havner jeg et godt stykke bakover i køen, så min eneste mulighet til å komme med her i Lafayette, er å gå en svært lav runde i dette såkalte mandagskvalet. Konkurransen er naturligvis svært tøff, men siden det kun skal spilles en runde, vet man aldri hva som kan skje! 

Det deles ut fjorten plasser fordelt på to baner, så det gjelder altså å havne blant de syv beste på sin bane. Jeg skal spille The Wetlands Golf Club, og selv med et helhjertet forsøk på å være positiv, er det ikke til å skyve under en stol at denne banen utvilsomt har sett sine bedre dager. 

Med en relativt kjedelig layout og mildt sagt rufsete forhold, var det nok ingen av spillerne som lot seg imponere på noen som helst måte.

Jeg har imidlertid akseptert dette for lenge siden, og velger å bruke det til noe positivt. Etter nærmere fem år som ”norsk-amerikaner” har jeg blitt relativt bortskjemt når det gjelder baner og forhold selv, men har fremdeles en lang vei å gå før jeg er på de innfødtes nivå. 

I Norge, med lange vintre og lite innbydende klima, er vi tross alt vant til å spille under en del rare forhold. Planen er med andre ord å ikke la seg irritere altfor mye over forholdene, men heller la resten av startfeltet ta seg av nettopp det.

At banen gjerne skulle vært litt trangere og mer tricky fra tee, legger jeg allikevel ikke skjul på. Ett av mine fortrinn som golfspiller er at jeg som regel slår relativt rett med de lange køllene, men her ute har ikke dette så veldig mye å si. 

Hvem enn det er som designet denne banen må ha noen leie tendenser med driveren, for her er det i alle fall svært romslig og tilgivende på alle kanter. 

Det eneste som egentlig gjør banen utfordrende er vinden, som ifølge jungeltelegrafen er en betydelig faktor stort sett hver dag. I morgentimene er det som regel rolig, mens det vanligvis blåser opp ganske kraftig utover ettermiddagen. 

Jeg er blant de siste som slår ut med starttid 14.00, men vi får håpe at kastene ikke blir altfor voldelige når jeg skal ut å klaske ball. 

I disse kvalifseringene er det ”alt eller ingenting” som gjelder, så planen er å spille aggressivt for å se hvor lavt det er mulig å gå. Får jeg det ikke til å fungere er det bare å krumme nakken og trene videre, frem til neste ukes kvalifisering til Shell Houston Open på PGA Tour´en.  

Samme hva som skulle skje i disse mandagskvalene, stiller jeg til start i Brasil Classic på Web.com Tour fra og med 4. april. Forhåpentligvis kan jeg få til noen gode runder innen den tid, men uansett hvordan det går, ser jeg på dette som verdifull og sårt tiltrengt turneringsmatching.

Resultater fra mandagskvalet her i Louisiana vil etter hvert finnes på https://gulfpga.bluegolf.com/bluegolf/gulfpga13/event/gulfpga137/index.htm, om noen skulle være interessert i å følge med der. 

Utover det har jeg ikke noe særlig mer å melde, men jeg er som vanlig tilbake her på norskgolf.no neste mandag.

Heia Godset!