Sammen med blant andre Henrik Bjørnstad, skal jeg være ”modell” for årets utgave av Golfskolen, som blir å finne både i bladet Norsk Golf og her på nettsiden. Dette blir en ny og interessant opplevelse for meg, og det endelige resultatet kommer altså litt senere i år.

Når vi er ferdige i Barcelona bærer det rett til Valderrama, hvor vi skal ha treningssamling med Team Norway og amatørlandslaget påfølgende uke. Jeg har aldri spilt Valderrama før, så det sier seg vel nærmest selv at jeg gleder meg som en unge til å spille denne legendariske banen.

To ukers opphold under strålende forhold passer meg i grunn helt perfekt akkurat nå, og innen vi er hjemme igjen i midten av april, regner jeg med at været har begynt å samarbeide her til lands også.

Nøyaktig hva planen er for samlingen i Spania vet jeg foreløpig ikke, men jeg regner med at det blir mye spill på bane med en del interne konkurranser. Etter en lang vinter med mange rare avbrekk, forventer jeg ikke å gjøre hakkemat av Valderrama med det aller første, men dette blir uansett en fin anledning til å komme ordentlig i gang.

Selv om det har vært en smule forblåst og kjølig den siste tiden, har det blitt mange baller på Drammen Golfbanes drivingrange. Det kan virke som om flere og flere børster støvet av køllene for hver dag som går, og snart er det nok full aktivitet på de fleste banene rundt omkring i Norge.

Sammen med Øyvind Rojahn har jeg nå fått utarbeidet en slags plan med tanke på årets Challenge Tour, og selv om det fremdeles er en stund før dette starter for fullt, kan vi alle fall glede oss over at vinteren nå ligger bak oss. I min verden er det alltid en gledens stund når snøen forsvinner og langrennssesongen er over, så nå er det bare å glede seg til norsk sommer med grønne greener!

Masters er for øvrig rett rundt hjørnet også, så det er mye å glede seg til. I likhet med de fleste andre var jeg noe overrasket over at Adam Scott ikke maktet å snøre igjen sekken på Bay Hill forrige helg, men jeg regner med at han blir vanskelig å ha med å gjøre på Augusta. En av mine ”favoritter” til å vinne Masters, Jason Day, sliter med skade om dagen, så det spørs om han blir å regne med i det hele tatt . . .

Egentlig hadde jeg regnet med å vinne en milliard dollar denne våren, men i likhet med 11 millioner andre, må jeg pent akseptere at det ikke blir noe av. Warren Buffett tilbød nemlig denne summen til de som eventuelt klarte å gjette ”The Perfect Bracket” i forbindelse med NCAA-turneringen i basketball. Dette er altså de 64 beste lagene på college som er samlet til årets store finale, og for å vinne Buffett´s milliard måtte man tippe korrekt utfall av samtlige matcher i hele turneringen.

Allerede etter andre runde hadde samtlige deltagere, altså 11 millioner mennesker, røket på en smell i sin bracket. Jeg gjettet med hjertet, og har spådd at min skole, Baylor, skal vinne hele greia. De har i alle fall klart å vinne to kamper, og er nå et av lagene i ”The Sweet 16.”

NCAA-turneringen er den store snakkisen i statene om dagen, og det er ikke uten grunn at dette sirkuset går under navnet ”March Madness.” Det fine med å være idrettsnerd er at det alltid finnes noe å følge med på!

Nå bærer det ut på golfbanen – jeg gir lyd fra meg igjen neste uke.