Selv med disse utfordringene, så greier norske spillere å hevde seg internasjonalt og det imponerer meg veldig. Hvis man tenker på hvor mange som spiller golf rundt omkring i verden, i perfekte forhold og på nydelige golfbaner som er åpne året rundt, så sier det seg selv at vi stiller med et handicap allerede fra start. Det burde nesten være umulig for nordmenn å hevde seg internasjonalt i en så stor sommeridrett som golf, men våre spillere beviser at det er mulig.

Suzann Pettersen har nettopp vunnet sin 10. LPGA tittel. 10! Sammen med sine fem titler fra LET blir det 15 seire, noe som er et imponerende antall seire i golf. Seire er ikke akkurat hverdagskost i denne sporten. Suzann har nå rykket opp til 6.plass på verdensrankingen. Hun er etter min mening den mest komplette kvinnelige golferen i verden, og jeg går egentlig å venter på at det skal løsne skikkelig for jenta, så hun skal få belønning for strevet, men jeg kan leve med en 6.plass enn så lenge.

Suzann er av typen som hadde blitt best uansett hvilken sport hun hadde valgt. Hennes evne til å pushe seg selv og tøye sine egne grenser har tatt henne dit hun er i dag og vil garantert ta henne enda lenger. Jeg husker da vi var juniorer begge to og trente på Oslo GK. Hun var der hver eneste dag, hele dagen. Hun visste at det ikke er noe som heter snarveier allerede da, og det er nettopp det som er hennes største talent, hennes arbeidsmoral.

Espen Kofstad har levert tidenes sesong av en norsk herregolfer! Med sine to seire på Challengetouren og med det, seieren på Order of Merit, har han spilt seg til en fantastisk kategori på Europatouren til neste år. Jeg er så imponert av deg, Espen! Å ta kortet gjennom Challengetouren er en prestasjon i seg selv, å vinne OOM er en helt annen. 

Jeg husker godt en av de første gangene jeg så Espen. Det var under en P4 turnering på Losby i 2005, og han spilte i gruppa foran meg. Jeg husker han slo utslaget sitt for mye til høyre på hull 4, men det var ikke det jeg husker best. Jeg husker jeg la merke til at fyren var jo like blid! Og når han til og med spilte på 67 slag, så lurte jeg fælt på hvem denne fyren var. 

Det er en veldig fin egenskap du har Espen, ditt gode humør og evnen du har til å takle motgang på en god måte. Det er et godt redskap å ha med seg på golfbanen og i livet generelt. Gratulerer Espen, det er bare å glede seg til å spille med «storegutta»!