I fjor handlet det om rød og gul tee på Asker GK. I år er det 39 – 43 – 47 og 51 som gjelder. I tillegg er det et ”grønt utslag” som egner seg godt for barn.
På søndagens åpningsturnering var spillerne satt opp på ulike teesteder avhengig av hvilket handicap de spiller på . Man fikk med andre ord ikke velge selv.

Da vi kom på første tee, ble det litt uro i ballen. To av oss skulle slå ut lenger frem enn det vi pleier. Hvilken kølle skal jeg bruke nå? G. undrer – litt usikker på hva dette vil bety. Det viser seg å funke helt bra – ja faktisk bedre enn i fjor – med driver. Så mye kortere var det dog ikke.

På de første ni kjenner vi oss godt igjen på teestedet. Men noen meter her og noen meter der – det blir jo distanse av det. Spillet går fra hull til hull uten de store katastrofene for noen av oss.  Vi kan jo også nevne at selv  om man slår ut noe nærmere greenen enn ellers, så har det ikke umiddelbar positiv effekt på nærspillet. Og det er jo gjerne her kampen om poengene står for noen av oss.

Vaffelen og kaffen etter hull 8 smaker like godt som i fjor, og med fornyet energi gyver vi løs på de siste ti. På hull 11 må spiller F. la driveren stå pent i bagen – han har aldri slått ut så langt fremme før, og vel vitende om at det er en lumsk OB til høyre, slår han tryggere med en wood. Det er ikke her straffeslagene skal løpe på, riktig nok – de kommer i fleng siden.

Ballens ferskeste spiller, L.  er begynt å bli varm i golftrøya og det blir bogey her og par der – det blir poeng av slikt på et turnerings-hcp på 36.
Det er god flyt i spillet, og først på hull 17 går det riktig til skogs, både til høyre og venstre.

Hvordan det gikk? Hele ballen endte topp ti. To av oss er enige om at neste gang skal vi ha sørget for utmelding av tre-putt-klubben! En av oss skal melde seg ut av OB-klubben, og den fjerde: Ja, hun skrev seg rett og slett ned.

For øvrig var de gamle i dag bare eldst. Vinneren i Stablefordklassen: En ung mann på 14 år som spilte hele 45 poeng – nedskrivning og masse inspirasjon til å spille mer. Gratulerer både til Axel Aleksander Berner Einan i klasse B og til juniorspiller Benjamin Baklid som spilte på par og vant med tre slag i klasse A.

Turneringen ga mersmak, for alle. Valg av teested gir muligheter for å spille banen på forskjellige måter, og sannsynligvis kan man rett og slett bli litt bedre. For nybegynnere og høyhandicapere er dette strålende , for eldre som ikke slår like langt som før blir runden hyggeligere. Det er morsommere med par og bogeys enn med stryk! Dessuten tar det kortere tid . . .