Selv om det fremdeles vil ta litt tid før min skadeskutte nese er 100%, merker jeg tydelig forskjell på pusten etter doktorens lille inngrep. Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å puste med nesa, så at dette vil utgjøre en stor forskjell på energinivået og utholdenheten er jeg ikke i tvil om.

Ifølge yr.no skal det være mildt og fint fremover, så jeg regner med at det blir mange turer på driving rangen på Drammen Golfbane. Offisielt er den ikke åpen enda, men med selvplukk er det gode muligheter for noen fine treningsøkter. Jeg har sett at det er flere og flere baner på Østlandet som har åpent med sommergreener også, så etter hvert blir det sikkert anledning til å spille litt i tillegg.

Nye jernkøller for året skal i skrivende stund være sendt fra Ping i Arizona, og selv om dette er samme Anser-modell som jeg har hatt tidligere, er det alltid deilig med nytt utstyr.

Jeg regner med at jeg ikke er alene om å glede meg til sesongstart.

Inntil greenene klippes ned til et levelig nivå, er det imidlertid best å fortsette puttetreningen innendørs. Denne uka skal jeg møte puttedoktor Jon Karlsen igjen, og som alltid ser jeg frem til en lærerik og produktiv økt med han. Om ikke så lenge kommer jeg nok til å se enda mer av Jon, da han som kjent har blitt engasjert i Norges Golfforbund. Dette synes jeg er utelukkende positivt, og jeg ser veldig frem til å se hva han kan få til både med meg selv og andre.

Nøyaktig når jeg spiller min første turnering er enda ikke avgjort, men nå som jeg er frisk og rask går det i minste an å starte planleggingen. Wild cards til Challenge Tour må avklares med Øyvind Rojahn, men jeg håper uansett å få spilt et par mindre turneringer før min første start på CT. Det begynner å bli veldig lenge siden jeg spilte turnering sist, så jeg trenger sikkert noen før jeg er ordentlig varm i trøya igjen.

Med begrenset status vet jeg ikke om jeg kommer med i noen turneringer for egen regning, så det gjelder å ta godt vare på de turneringene hvor man har fått invitasjon via NGF. Med full kvote får jeg deltatt i syv turneringer i tillegg til Norwegian Challenge, så om man vil skaffe seg bedre kategori er man avhengig av å være på hugget.

Det skal uansett bli veldig befriende å komme i gang, først og fremst med trening, men senere også turneringsspill. Man må konkurrere for å måle seg og komme noe videre, så nå gjelder det bare å forberede seg godt og håpe at tiden fremover går fort.

De som fulgte med på forrige ukes turnering på PGA Tour, fikk med seg at Patrick Reed rodde seieren trygt i land. Jeg har skrevet mye om ulike spillere på Tour´en i det siste, men jeg kan jo kanskje dele litt ”sladder” denne uka også.

Patrick spilte på Augusta State University med blant annet svensken Henrik Norlander, som jeg etter hvert har blitt ganske godt kjent med. Vi spilte i samme startfelt som Augusta State mange ganger, og historiene om Patrick var mange og interessante.

Før han kom til Augusta State, spilte han et år på Louisiana State, men ble sparket ut av coachen, Dette berodde naturligvis ikke på at han var for dårlig til å spille, men det var heller en del utenomsportslige faktorer som bidro at han ikke fikk være med mer.

Etter to fantastiske college-år på Augusta State, ble de øvrige spillerne på ASU gitt et valg. Det ble til slutt holdt en avstemning om Patricks fremtid på laget, hvor de aller fleste mente at han ikke hadde noe der å gjøre. Nøyaktig hva han gjorde for å bli så dårlig likt vet jeg ikke, men å gjøre seg så upopulær på to forskjellige skoler er uansett godt gjort . . .

Det skal nevnes at før han rakk å ”sparkes” fra Augusta State, bestemte han seg for å slutte på college. Kort tid etter klarte han seks av åtte mandagskval til PGA Tour, før han til slutt kvalifiserte seg til full status gjennom å klare den siste utgaven av Q School.

Etter gårsdagens seier på Blue Monster var det mange, blant annet på Twitter, som syntes at han ga et noe klysete seiersintervju. Det er jeg for så vidt enig i, og jeg tviler egentlig ganske sterkt på at han vil bli noen stor favoritt blant fansen. At han er fantastisk god til å spille er det imidlertid ingen tvil om, og hva andre synes om ham vil jeg tippe er det siste han bryr seg om.

At dette skal bli noe slags ”Se & Hør” for golf-Norge har jeg ingen planer om, så nå skal det bli fint å komme i gang med eget spill så det snart finnes noe fornuftig å skrive om.

Fornuftig eller ei – jeg er uansett tilbake neste uke!

Joakim