Den 25. februar skal jeg operere nesa, og forhåpentligvis vil dette skape litt mer orden i systemet. Om alt går som det skal er jeg tilbake i trening allerede etter en snau uke, så jeg gleder meg til å få dette unnagjort. Ifølge legen vil dette ha mye å si for pusten og energinivået, og det er selvfølgelig veldig fint at jeg nå blir ferdig med dette før sesongen slås i gang.

Her i Texas er det fremdeles varierende værforhold, men det blir fremdeles rikelig med trening. I tillegg til mye tid på puttinggreenen har jeg fått anledning til å spille noen runder også, og etter en lang vinterpause føles det faktisk forbløffende bra. Det er jo fremdeles lenge til sesongstart, men det er deilig å føle at man ikke er avhengig av de største skippertakene på drivingrangen.

Når det er nordavind og frost blir det selvfølgelig vanskelig å trene utendørs, men styrketrening får man i alle fall anledning til hver eneste dag. Rent fysisk kommer jeg til å stille sterkere enn aldri før denne sesongen, og dette er selvfølgelig ingen ulempe. Om jeg i tillegg får orden på bihulene etter operasjonen, er det kanskje lov å håpe på mer overskudd enn jeg hadde i fjor!

Ellers er hverdagen tilbake til normalen etter unntakstilstanden som oppstår her borte i forbindelse med Super Bowl Sunday. Folk går rett og slett bananas i forbindelse med Super Bowl, og for mange er dette en unnskyldning for å bøtte i seg øl og skyve pizzaen ned på høykant. Årets kamp ble dessverre ingen høydare i seg selv, men opplevelsen blir jo alltid spesiell uansett.

Amerikanerne er helt overlegne når det gjelder idrettsarrangementer, og Super Bowl er jo tross alt det største de har. Med fantastiske pauseshow og morsomme reklamer klarer de å skape en kul opplevelse selv for de som ikke interesserer seg for idretten, og her tror jeg det er mye å hente både i Norge og andre steder.

Apropos opplevelser, så har jeg fått en rimelig interessant forespørsel denne uka. En bekjent har hatt problemer med prærieulv (coyotes) som angriper hunder og andre dyr i nabolaget, og begynner nå å bli dyktig lei av disse skadedyrene. I Texas er det som kjent fritt fram for å skyte det meste, og denne gangen ble jeg spurt om jeg ville ta del i jaktseansen. Jeg er ikke vond å be når det kommer til nye opplevelser, så nå skal jeg snøre på meg ”cowboybootsa” og dra på coyotejakt . . .

Det er svært rolige tider for meg og de andre norske spillerne, så jeg har i grunn ikke så mye å melde utover det faktum at det trenes hardt og godt. At hverdagen etter hvert blir litt ensformig er det ingen tvil om, men når man ikke er god nok til å spille på de største tourene, må man simpelthen gjøre det beste ut av situasjonen man er i.

Jeg tar forbehold om eventuelle jaktulykker, men dersom alt går som det skal er jeg tilbake her på siden også neste uke.

Joakim