Reisen fra Oslo til Barcelona bør i utgangspunktet ikke ta mer enn rundt 4,5 timer om man flyr direkte, men grunnet en lang pitstop i London, har jeg nå akkurat satt meg på flyet mot Barcelona, 13 timer etter takeoff fra Gardermoen.

Vanligvis ville nok en lang mellomlanding som denne hovedsaklig gått med til venting, vindus-sjopping, lesing, spising, musikk-lytting, grubling, og enda mer venting, men denne gangen hadde pipen en helt annen lyd..

Mer som lyden av en golfball som sendes ut i luften!

Det var nemlig ingen tilfeldighet at jeg la opp til en lang mellomlanding her i London. Kun 20 minutter i taxi fra Heathrow flyplass ligger nemlig Wentworth Golf Club, som i tillegg til å være en av Englands desidert beste baner også er et viktig tilholdssted for utstyrsponsoren min, TaylorMade.

I enden av drivingrangen på Wentworth GC finner man  «TaylorMade Performance Lab», som er en «custom fitting» base, hvor flere eksperter jobber daglig med å tilpasse utstyr for golfspillere som kommer flygende inn fra overalt i Europa.

For utstyrsfanatikere kan et sted som dette definitivt omtales som et «Mekka», noe jeg tydelig kunne se på den noe over gjennomsnittet golfinteresserte treneren min i det vi begge hadde entret rommet. Uten å på noen måte klare å skjule den store gleden ved å være der, smilte han fra øre til øre, og stilte kølletilpasseren Daryl hyppige spørsmål angående årets utstyrs-nyheter.

Selv synes jeg naturligvis også at det var utrolig kult å få være der, og det er selvfølgelig et privelegium i seg selv å få lov til være på et sånt sted. men hovedgrunnen til at jeg var der i utgangspunktet var for å få testet og tilpasset nytt utstyr.

Jeg har aldri sett helt hensikten med å bytte køller kun for å bytte, om man allerede er fornøyd med det man har. Samtidig, så tror jeg det er viktig å følge med utviklingen i teknologien, slik at man til enhver tid har de beste forutsetningene for å lykkes.

På moderne kølletilpasninger brukes en såkaldt TrackMan til å lese av hvordan ballen beveger seg i luften, slik at man blant annet kan se hvilken utgangsvinkel og spinn man får på ballen med de forskjellige skaftene og køllene.

Basert på disse tallene velger man den kombinasjonen av skaft og køllehode som gir den mest optimale ballflukten, og samtidig også gir stabile resultater. Etter flere timer i lab-en er jeg nå veldig fornøyd med det nye utstyret, og jeg gleder meg skikkelig til å få kommet i gang og trent med det.

Samtidig vil jeg oppfordre alle som skal kjøpe nytt utstyr før sommeren til å booke en time hos en kølletilpasser, før man eventuelt bestemmer seg for hva man vil ha.

Custom fitting blir ofte glemt av de fleste amatørspillere, men i mine øyne er det helt essensielt å få tilpasset golf-utstyret sitt om man ønsker å få mest mulig glede ut av det.

Personlig har jeg vært flere ganger hos Tom Horley på Losby , som etter min mening er den aller beste kølletilpasseren i Norge!

Det var alt for denne gang.