Den store kølletesten foregår i februar. Altfor tidlig på året for norske golfbaner. Derfor søker vi hvert år til varmere strøk. Samarbeidet med danske og svenske journalister betyr også at vi må samles et sted der vi kan bo fem golfere samlet.

Det må være innenfor fornuftig reiselengde. Vi trenger ikke høye temperaturer, men så lite regn som mulig er en stor fordel. Golfbaner og treningsmuligheter, inkludert rangeballer, må være meget bra. Og det hele skal foregå på så rimelig måte som mulig. I år som i fjor falt valget på Portugal og Algarve.

Quinta do Lago – golf i det gyldne triangel

Quinta do Lago, Vale do Lobo og Almancil utgjør det gyldne triangel. Her er golfmulighetene eventyrlige. Eiendomsprisene er i samme kategori, og en flaske vin koster tre ganger så mye som på nordsiden av den lokale hovedveien N125. Men det var altså golfen vi var her for, ikke den lokale vinen.

De siste årene har Quinta do Lago gjennomgått store forandringer til det positive for oss golfere. Slike steder kan ha en tendens til å sitte fast i fortiden. Treningsområder er dyre og vanskelige å bygge om grunnet lite plass. Banene må ha riktig balanse mellom internasjonalt nivå og turistgolf. Hotellene bør ha et variert prisnivå og tilby aktiviteter for hele familien.

Driving rangen og treningsområdet i hjertet av området er nå svært mye bedre enn da vi sist var her. Kvaliteten på matter og gressutslag er svært god. Med mye slitasje må man i perioder slå fra matter, noe vi forstår. Rangen er krydret med diverse mål, og med heving av utslagene i nedre del fungerer den glimrende fra begge sider. Ved nedre del har også den største endringen tatt plass. Området hadde før en enslig green med gresshauger og trær rundt. Nå er det to nydelige, store greener med utrolig jevnhet og fart. Den herlige minigolfbanen over veien har vi nevnt før. Den må besøkes hvis du er her.

Baner for alle

Quinta do Lago North er den nye perlen. Ombyggingen er gjort med tanke på mulige profesjonelle turneringer, men den har teesteder som gjør den spillbar for alle nivå. San Lorenzo, Quinta do Lago South, Laranjal og Pinheiros Altos er de andre banene i umiddelbar nærhet. Det er ingen fare for at du skal gå tom for utfordringer eller nye opplevelser. San Lorenzo slynger seg helt ned til lagunen ved stranden. Laranjal er en golfperle vi anbefaler på det varmeste. En liten kjøretur fra selve Quinta do Lago, men denne hadde vi gladelig kjørt langt for å spille.

Laranjal betyr appelsinfarm. Det er alt du møter her. Ingen hus, bare appelsiner og fantastiske golfhull. Banen oppfordrer til taktisk spill, samtidig som de med god lengde og presisjon med driver blir rikelig belønnet. Dette er langt unna resortgolfen vi ofte forbinder med sydlige strøk, og et glimrende tilskudd til Quinta Do Lagos andre baner.

Bo godt eller himmelsk godt

Vårt bosted på turen var av den ekstreme sorten. Conrad Algarve sprenger stjerneskalaen. Rommene og hele hotellet har alt og litt til. Maten på Gusto presenters av mesterkokken Heinz Beck. Sommelieren er den beste i Portugal. Bartenderen har vunnet utallige konkurranser og er også Portugals beste i sitt yrke. Alt er helt perfekt. For den som liker denne stilen er det umulig å velge et bedre hotell på Algarve.

Vi må innrømme at det kan bli litt mye. Vi bærer gjerne tingene våre selv, og liker en tur til våre favorittrestauranter i Almancil. Det er allikevel umulig å ikke bli forført av servicen og kvaliteten på absolutt alt vi opplevde på Conrad.

I begynnelsen av turen bodde vi på langt rimeligere Vilar do Golf. Hotellet ligger 50 meter fra klubbhuset på Quinta do Lago South, der Mario Vitoria leder en ivrig hær ansatte som passer på at dagen din blir perfekt. Vilar do Golf har opprinnelig variert standard på rom og hus, men oppgraderinger har gjort det til et meget godt valg for golfturister. Vi bodde meget bra for 472,- natten. Et utrolig godt kjøp, og vår anbefaling dersom du skulle få lyst til å besøke et golfparadis uten å bo så dyrt at du må spise nudler hver dag.

Monte da Quinta er vårt tredje hotellvalg. Det plasserer seg prismessig mellom Conrad og Vilar do Golf. For den som foretrekker luksus er Conrad stedet å bo, men vi har ikke noe problem med å anbefale de andre.

Steder å spise, ting å gjøre

Våre favorittrestauranter i området er Casavostra og Hamburgeria Casavostra. De ligger i samme gate like ved Almancil, noen hundre meter unna golfbutikken Florida Golf. Casavostra serverer fantastisk pizza, mens Hamburgeria er en kul burgerrestaurant med portugisisk vri og lokale produkter. Når du har urter, frukt og grønnsaker i bakhagen blir maten tydeligvis mye bedre.

Om sommeren yrer Algarve av liv. Aquashow i Quarteira ligger bare noen minutter unna, og er et av flere badeland. Gokart, klatrepark og andre aktiviteter finner du like i nærheten. Shopping i Faro og Albufeira er meget bra med både lokale butikker, fabrikkutsalg som Nike Factory Outlet og store kjøpesentre. Algarve handler også om å oppdage nye ting. Marked i Alte. Karneval i Loule i februar. Matmarked i Olhao på lørdager. Våtmarksafari med lokale guider gjennom krystallklart vann, der du blant annet kan se flamingoer ved Castro Marim og Rio Formosa. Om vinteren anbefaler vi noe så avslappende som en gåtur på stranden for de voksne. Kom deg bort fra alt og alle en liten stund, og få ny energi før neste runde.

For å komme deg til Algarve kan du fly direkte til Faro med Norwegian fra Oslo. Det er også mulig å fly til London for å hoppe på en billigbillett, eller reise til Lisboa med KLM eller TAP. Kjøreturen fra Lisboa er på omtrent 240 kilometer på moderne motorvei med høy hastighet. Da får du også unnskyldningen du trenger til å oppleve denne nydelige byen i en dag eller to.

Drømmestedet

Quinta do Lago har alt du trenger som golfer og turist. Du kan bo akkurat slik du måtte ønske, uansett hvilke krav du har. Vi kan gå god for både baner og treningsmuligheter. Testturen vår kunne ikke blitt bedre, og det mener vi skaper pålitelige resultater for dere lesere.