DJ viste Rahm hvorfor han er verdensener

Dustin Johnson slo Jon Rahm på hull 18 i søndagens thriller-finale i WGC-Dell Match Play. Dermed fullførte han samlingen sin av WGC-pokaler.

Publisert

Dermed har han klart noe Tiger Woods ikke klarte. Selv om Tiger har vunnet hele 18 WGC-titler, 13 mer enn Dustin Johnson som er nestemann på listen, har han ikke vunnet alle fire. Tiger vant ikke HSBC Champions de to gangene han deltok, mens Johnson vant turneringen i 2013.

– Det er føles ganske fantastisk. Det er definitivt kult å være den første på touren som vinner alle fire WGC-turneringene. Dette er de største turneringene ved siden av majorene, mot de beste spillerne i verden.

Johnson rykker nå ytterligere i fra på toppen av verdensrankingen og klatrer samtidig til 1. plass i FedEx Cup med tre seirer allerede i år. Å si at storformen er «prikket inn» vil likevel være en overdrivelse; Johnson har vært i brennhet form helt siden i fjor sommer.

I søndagens finale ventet den 22 år gamle spanjolen Jon Rahm, som har tatt PGA-touren med storm de siste månedene. Rahm feide over all motstand han kunne komme over denne uken, men var ikke seg selv lik de første ni hullene i duell med verdenseneren. Rahm var hele fem ned etter åtte hull, men tok noen hull tilbake etter et par slurvete bogeys fra Johnson ved runding. 

Rahm fortsatte å klore seg tilbake i matchen på back nine, og med en stigende selvtillit klarte han å krympe luken til bare ett hull i Johnsons favør. Det var imidlertid det nærmeste han skulle komme. De utvekslet hver sine par på de to siste hullene, og dermed kunne Johnson knytte neven for en seier i en finale som ble langt mer spennende enn det skulle se ut til.

– Det var en tøff match mot Jon i dag. Jeg ga ham ingenting gratis bortsett fra en tre-putt på hull 10. Han spilte tøft, og det var en lang dag. Jeg er stolt av hvordan jeg spilte. Jeg har masser av selvtillit nå, og jeg driver ballen veldig bra. Jeg vil jobbe med jernslagene litt, så det blir bra å ha tid til å gjøre det neste uke, sier Johnson, som tar seg fri fra Shell Houston Open.

I bronsefinalen slo Bill Haas overraskelsen Hideto Tanihara 2&1. Det var derimot Tanihara som stod for dagens høydepunkt med et spektakulært hole-in-one fra 190 meter.

Se høydepunktene fra den dramatiske finaledagen under.

Powered by Labrador CMS