Hva gleder du deg mest til? Fortell oss i kommentarfeltet under!

 

Tuttas jakt på nummer én

 

Til tross for en vanvittig siste halvdel av sesongen, kom Suzann Pettersen akkurat til kort i jakten på Inbee Park på toppen av verdensrankingen før året var omme. Selv sier hun det bare har gjort henne desto mer innbitt før årets sesong. Tutta har aldri vært verdensener, men har vært nummer to bak både Annika Sörenstam, Lorena Ochoa, Yani Tseng og nå Inbee Park. Hun er imidlertid nærmere enn noen gang. Med bare 0,52 rankingpoeng har hun mulighet til å vippe sør-koreaneren ned fra tronen allerede i sesongstarten. Men vi må ikke glemme spillerne bak: Stacy Lewis og den nybakte proffen Lydia Ko puster henne i nakken. Suzann Pettersen som verdensener vil være en av tidenes største norske idrettsprestasjoner.

 

 

 

 

 

The Masters

 

Nytt kalenderår betyr at nedtellingen kan begynne. I skrivende stund er det bare 98 dager til et av de store høydepunktene på den internasjonale golfkalenderen, The Masters. Selv om det er fire majorer i løpet av et år, er det noe helt spesielt med denne. Snøen er (forhåpentligvis) i ferd med å tine, og en major på TV-skjermen passer perfekt for golfkåte nordmenn som har hatt vinterdvale fra golfen. Det er den eneste majoren som spilles på samme bane hvert år, og golfinteresserte har med årene blitt kjent med hver eneste krik og krok på Augusta National. Og ingen turnering garanterer drama på back nine på søndagen i samme grad som The Masters.

 

 

 

 

 

Samlet tropp på Challenge Tour

 

2013 ble en sportslig nedtur for norsk herregolf, men nå er det på tide å se fremover. Sist Espen Kofstad spilte på Challenge Tour ble han tidenes første norske sammenlagtvinner på touren. Forhåpentligvis får han smaken av seier igjen i år. Denne sesongen blir den norske troppen på Challenge Tour mer samlet enn de siste årene: Joakim Mikkelsen klarte ikke Web.Com Tour-kvalet, men er sikret et tilnærmet fullt program på Challenge Tour. Det samme er Eirik Tage Johansen, som har slått bra tilbake etter den tunge 2012-sesongen som ble ødelagt av skader. Det gjenstår å se hva som skjer med Elias Bertheussen i Asia, men uansett er både han og Anders Engell først i køen når forbundet skal dele ut wild cards til Challenge Tour. Med et norsk «lag» samlet på en tour, blir det enklere for golfforbundet å sende ut et støtteapparat som kan hjelpe spillerne ute på den tøffe touren. Det er bare så synd Knut Børsheim ikke lenger er med…

 

 

 

 

 

Martens i det gode selskap

 

Mens de norske herrene har slitt, er det godt damene bretter opp ermene og tar ansvar. Rett før jul knuste Caroline Martens all motstand i Q-School-finalen i Marokko, og sikret spill på Ladies European Tour sammen med Marianne Skarpnord i 2014. Seieren på åtte slag var tidenes største seiersmargin i en Q-School-finale på Ladies European Tour, og dette er første gang Martens skal spille med full kategori.

 

– Jeg gleder meg til å gå ut på europatouren og forsøke å gjøre det jeg klarer, nemlig å vinne, sa Martens etter seieren i Marokko.

 

Om spillet var en forsmak på hva vi har i vente, kan norsk kvinnegolf ha mye å juble for også i 2014.

 

 


 

 

 

 

Rorys vei tilbake

 

Bordet var dekket for at Rory McIlroy skulle dominere på toppen av verdensrankingen i 2013. Med en rykende fersk milliardavtale med Nike, nybakt pengelistevinner på begge sider av Atlanteren og alene på toppen av verdensrankingen var forventningene skyhøye. I stedet ble birdiene til bogeys, seierne på PGA- og Europa-touren uteble, og privat måtte han konstant svare på spørsmål om rettsaker og bruddrykter. Heldigvis ble året avsluttet med to store oppturer: Han tok sin første seier for året i Australian Open i starten av desember, og på nyttårsaften kom årets andre «seier» da han forlovet han seg med Caroline Wozniacki. Forventningene til McIlroy er fortsatt høye, men ikke i nærheten av hva de var i fjor. Vi gleder oss til å følge ham i 2014, og blir ikke overrasket om han plukker med seg en major eller to på veien.

 

 

 

 

 

Ryder Cup

 

26. september returnerer verdens største lagturnering i golf til Europa. Det hersker liten tvil om at det er et revansjesugent amerikansk lag som kommer til å stille opp på Gleneagles i Skottland, etter måten de ble frarøvet trofeet på i Chicago i 2012. Det var en av golfhistoriens mest nervepirrende innspurter, da Europa tok igjen et forsprang på hele fire poeng før de avsluttende singelrundene. Om vi er så heldige og får en brøkdel av det samme dramet i år, blir det likevel en av de mest spennende turneringene noensinne.

 

 

 

 

Daffinrud blir proff

 

Tønsberg-jenta er halvveis inne i sitt siste studieår ved Denver University, hvor hun de siste tre og et halvt årene har blitt lagets viktigste brikke, og Norges høyest rangerte collegespiller (nr. 29 i collegesystemet). I 2013 bokførte hun fem topp-5-plasseringer, med seier i storturneringen WAC Women’s Golf Championship som årets høydepunkt. Før sesongen ble hun utnevnt som «one to watch» av det anerkjente internasjonale golfmagasinet Golf World, og i november fikk hun utmerkelsen «Årets talent» under gollftinget. Til sommeren fullfører hun sine studier i Colorado, og vil etter alt å dømme samtidig stige inn i de profesjonelles rekker. Selv om overgangen til profflivet kan være brutal, er vi spent på hva hun kan få til.

 

 

 

 

 

Firekøllers-turnering på Team Norway Junior Tour

 

Mange reagerte da NGF annonserte at en av turneringene på neste års Team Norway Junior Tour skal spilles med kun tre køller og en putter. Vi gleder oss til å se hvordan spillerne takler utfordringen med bare fire køller i bagen. Selv om det stort sett har vært enighet om at turneringsformatet er morsomt, mener kritiske røster at Norges øverste turneringsnivå for juniorer ikke arenaen for å prøve ut dette formatet. NGF har blant annet begrunnet det spesielle turneringsformatet slik:

 

«Her vil spillerne som er tilpasningsdyktige, kreative og som kan slå forskjellige typer slag med samme kølle ha en fordel.»

 

Turneringen spilles på Nøtterøy GK 12-14 september.

 

 

 

 

 

Solheim Cup-vurderingen

 

Innen årsskiftet 2014/2015 må NGF ta stilling til om Norge skal søke om Solheim Cup i 2019. Før det skjer må finansieringen av arrangementet på plass. NGF må skaffe til veie et beløp for nærmere 50 millioner kroner som skal dekkes av eksterne sponsorer og samarbeidspartnere. 2013 var et vanskelig år for NGF på sponsorsiden, men et arrangement på denne størrelsen vil være golf-Norges mest salgbare arrangement noensinne. Det blir spennende å se om finansieringsmålet blir nådd.

 

 

 

 

Tiger fortsetter major-jakten

 

Elsk ham eller hat ham: Tiger Woods sin jakt på en ny major fenger de fleste som følger internasjonal turneringsgolf. Tiger Woods har ennå ikke vunnet en major siden U.S. Open-triumfen i 2008. Selv om han vant hele fem ganger i 2013, er det mange som fortsatt mener at hans «comeback» ikke er fullstendig før han har en ny major i bagasjen. I år kan han i hvertfall ikke skylde på at majorbanene passer ham dårlig: U.S. Open spilles på Pinehurst, hvor Tiger har en andre- og en tredjeplass fra tidligere. The Open Championship spilles på Royal Liverpool, der han vant i 2006, mens majorsesongen avsluttes med PGA-mesterskapet på Valhalla hvor Tiger vant i 2000. Om to år runder han 40, og det spørs om han har råd til en ny majorløs sesong i år om han skal ha håp om å ta igjen Jack Nicklaus sin rekord på 18 majortriumfer. Tiger står i dag med 14.

 

 

 

Hvilken hendelse gleder du deg mest til i årets golf-sesong? Fortell oss i kommentarfeltet under!