(Pressemelding) Challenge Tour er turneringsserien på andre nivå innenfor profesjonell golf i Europa. Turneringsserien som arrangeres av PGA European Tour, består av et tjuetalls turneringer i og utenfor Europa. Fra 2011 er turneringsserien igjen tilbake i Norge etter tre års fravær.

 Den norske turneringen har fått navnet Norwegian Challenge og finner sted på Hauger Golfbane på Slattum i Nittedal, torsdag 11. – søndag 14. august 2011.

 – Vi stiller med de 19 beste spillerne vi har tilgjengelig hvorav vi har valgt å gi seks amatører sjansen, sier sportssjef frode Scheie i Norges Golfforbund.

Følgende norske stiller til start:

– Knut Børsheim, Fana GK

– Øystein Engevik, Bjørnefjorden GK

– Vetle Marøy, Bergen GK (amatør)

– Marius Thorp, Bærum GK

– Frederik Kollevold, Oslo GK

– Paul Nilbrink, Lommedalen GK

– Elias Bertheussen, Trondheim GK

– Peter Kaensche, Losby GK

– Espen Kofstad, Losby GK

– Boris Alexander Christov, Losby GK

– Jan-Are Larsen, Miklagard GK

– Dennis Den Roover, Miklagard GK

– Anders Engell, Grønmo GK (amatør)

– Erlend Kristoffersen, Mjøsen GK (amatør)

– Joakim Mikkelsen, Drammen GK (amatør)

– Kristoffer Ventura, Moss og Rygge GK (amatør)

– Are Friestad, Stavanger GK

– Ole B Ramsnes, Stavanger GK (amatør)

– Eirik Tage Johansen, Stavanger GK

– Christian Aronsen, Grønmo GK

 En del av de profesjonelle spillerne er automatisk kvalifisert gjennom spill i Europa. Resten har sportssjefen plukket ut basert på form og resultater så langt i 2011.

 Har forventninger på hjemmebane

Størst forventninger stiller det seg til Europa Tour-spillerne Eirik Tage Johansen og Marius Thorp som leder an i et sterkt norsk felt. Men også navn som Jan Are Larsen, Peter Kaensche førsteårsproffen Espen Kofstad bør gjøre seg bemerket.

– Vi har flere spillere som bør blande seg i toppen, og med hjemmebanefaktor kan det bli norsk seier, mener Scheie.

 Sterke utlendinger

Den utenlandske konkurransen ventes å bli størst fra spillere som Benjamin Hebert og Edouard Dubois (begge Frankrike) som begge står med to seire på Challenge Tour I 2011. Vinner de sin tredje er de automatisk sikret spill på europas øverste nivå – European Tour – resten av sesongen og ut 2012.

 I tillegg skal de norske passe seg for engelske Jamie Moul som har notert seg for både første, andre og femte plass i de siste tre turneringene.

Alistair Forsyth og Marc Warren har begge vunnet på European Tour tidligere, og blir å finne i startfeltet på Hauger.

 Viktig for fremtidig satsing

For Norges Golfforbund er Norwegian Challenge en sentral brikke i både OL-satsingen mot Rio i 2016 samt arbeidet med å bistå norske golfere inn i den profesjonelle verden.

 – En proffturnering på dette nivået gir oss muligheten til å matche flere av våre beste spillere på et høyt nivå, sier sportssjef Frode Scheie.