Det opplyser NGF på sine nettsider

 

Fristen for å melde sin interesse gikk ut 10. desember, og de fem klubbene vil bli innkalt til et møte i slutten av januar 2013. Selv om arrangementet ikke slår i gang før om over syv år, er målet å ha på plass en arrangørklubb til en eventuell søknad innen juni 2013.

 

Med fjernsynssendinger verden over, over 100 000 tilskuere i løpet av uken, og strenge krav til infrastruktur og fasiliteter, er det et arrangement som krever årevis med planlegging. Å få æren av å arrangere turneringer betyr også potensielt store summer i inntekter for klubb, nærområde og golf-Norge. 2011-utgaven av Solheim Cup gikk med et overskudd på 275 millioner kroner.

 

Da Finn H. Andreassen ble innsatt som president i golfforbundet, uttrykte han samtidig et mål om at golfforbundet skal jobbe for å få Solheim Cup til Norge.

 

Les også: Nyvalgt president vil ha Solheim Cup til Norge

 

«NGF har opprettet en ressursgruppe for internasjonale turneringer, som har fått i oppdrag å utrede et konsept med Solheim Cup til Norge. Ressursgruppen skal gi sin anbefalning til Forbundsstyret før neste sommer, og for å sikre en god fremdrift i en eventuell søkandsprosess er det viktig at arrangørsted avklares tidlig i prosessen», skriver NGF på sine nettsider. 

 

Solheim Cup har blitt arrangert to ganger i Skandinavia tidligere – begge hos våre naboer i øst. Barsebäck var vertskap i 2003, mens Halmstad gjestet Europa og USAs kvinneelite fire år senere. Oslo Golfklubb og NGF søkte om arrangementet i 2011, men søknaden nådde da ikke opp fordi Ladies European Tour ikke ønsket tre skandinaviske Solheim Cup-turneringer på rad.

 

Hvilken av de fem interessentene mener du er best rustet til å arrangere en eventuell Solheim Cup i fremtiden? Og har noen av dem en realistisk mulighet? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!